Cărțilă te vrea în echipa lui de povestași!
📢 Ești licean și îți place să citești, să scrii, să explorezi lumea din jur, să te joci și să visezi la o lume mai bună?

🎤 Ai abilități de comunicare? Ești punctual și îți respecți cuvântul dat? Ești haios, creativ, sociabil sau, dimpotrivă, ești timid dar vrei să treci peste acest mic minus?

📖 🤝 Vrei să fii implicat într-un proiect cultural care revoluționează modul în care copiii și adolescenții percep cartea și lectura? Atunci fii și tu un #SchimbăLume în Asociația "Eu, tu și ei" Focșani și hai în echipa #CarteÎnSate, program derulat pentru al treilea an consecutiv de către echipa noastră de povestași.

În 2020, caravana noastră de lectură va organiza "Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate" și are nevoie de forțe proaspete, voluntari - povestași dornici să dăruiască din timpul lor, cu care să schimbăm lumea prin lectură și cultură și care vor să fie mentori pentru copiii din satele mai îndepărtate de oraș.

🌲🌼🌞 Proiectul nostru presupune vizite în sate dezavantajate din punct de vedere cultural și nu numai cu #EchipaLuiCărțilă și biblioteca mobilă unde creăm amintiri de neuitat.

📕📒📘 Petrecem cu copiii ore bune în compania cărților, poveștilor și jocurilor atât la sfârșit de săptămână cât și în vacanța de vară. În prima parte derulăm jocuri de spargere a gheții, de cunoaștere și socializare, toate cu tematică legată de carte, lectură, cunoaștere, după care în partea a doua lucrăm în echipe mai mici în cadrul atelierelor de lectură, citim, creăm povești și ne jucăm de-a biblioteca, explorăm împrejurimile și aflăm legedendele și poveștile satelor.
🎶 📸🤹‍♂️Pe lângă lectură promovăm și arta în toate formele ei.

✍️Anul acesta vom avea o secțiune specială dedicată scrisului creativ, așadar îi încurajăm pe cei care se consideră buni povestitori și sunt talentați la scris să se înscrie.

🔝 Suntem o echipă super și avem de gând să facem din 2020 un an de neuitat cu ateliere de lectură prin sate neștiute, reprezentații, drumeții, lecturi publice prin poieni și biserici, colecte de carte și, desigur, VolunTabăra, în care vom învăța să fim adevărați voluntari-povestași.

Completează formularul până pe 21 februarie, ora 23.59, și dă tot ce e mai bun din tine!
Atenție!!! Vârsta minmimă pentru a fi acceptat ca voluntar este 15 ani. Cei sub această vârstă pot fi susținători ai proiectului și pot fi invitați la anumite evenimente/ateliere și colecte de carte astfel încât să poată deveni voluntari pe viitor. ⏳
Nu lăsa pe mâine ce poți face azi! Locurile sunt limitate!

P. S. Nu completa acest formular dacă nu ești hotărât să te implici trup și suflet în acest proiect, dacă ai alte hobby-uri sau proiecte care te țin mai mereu ocupat și dacă nu ai vorbit în prealabil cu părinții/tutorii.

📜 Nu acceptăm în echipă voluntari sub 18 ani care nu au acordul părinților și nu dau dovadă de seriozitate și dorință de a învăța. Să butonezi telefonul în preajma copiilor pe care vrem să-i atragem spre lectură și cunoaștere nu este chiar cel mai bun exemplu de povestaș.

🚐 🚘 "Răul de mașină" 🥶😱😰 poate fi un impediment pentru cei care vor să se implice întrucât proiectul presupune depasări mai lungi în afara orașului, pe drumuri nu mereu asfaltate.

P. S. 1 Locuiești sau ai bunicii sau rudele în sate precum Dealu Lung, Plopu, Rașca, Livezile, Piscu Radului, Mesteacănu, Vizantea Răzășească, Vizantea Mănăstirească, Brădăcești, Chiricari, Nereju Mic, Sahastru, Spulber, Luncile și Mărăcini, Măgura, Dealu Sării, Cerbu, Poiana Stoichi, După Măgura, Târâtu, Mahriu, Țipău, Masa Bâra sau Butucoasa, atunci trebuie să ne cunoaștem!

Pentru orice întrebare sau nelămurire te rugăm să ne scrii la adresa eutusieifocsani@gmail.com!

Silvia Vrînceanu Nichita, super-povestaș și fondator al proiectului cultural c@rte în sate

https://www.facebook.com/silvia.vrinceanu
https://www.instagram.com/madamefocsani/


Detalii despre proiectele noastre găsești aici:

https://www.instagram.com/carteinsate/
https://www.facebook.com/EuTuEiFocsani/


Cum te numești (numele din buletin) și cum îți spun prietenii? *
Ai mai fost implicat în proiectul c@rte în sate? Dacă da, de ce vrei să continui? *
Chiar îți place să citești? *
Ca povestaș trebuie să promovăm cartea, lectura și cultura scrisă. Tu cum ai face asta în mod creativ? (Cele mai faine idei vor fi mult apreciate și ... premiate) *
Câți ani ai? *
Unde locuiești? Dacă ai rude în sate mai îndepărtate de oraș, te rog să ne spui. *
Unde studiezi/lucrezi? *
Adresa de email și link către pagina de Facebook (Ai grijă să fie linkul activ!!!! Pe baza acestuia vei fi invitat ulterior în grupul nostru.) *
Numărul de telefon *
Care este super-puterea ta? *
Ai vreun talent artistic sau sportiv? *
La ce activitate ai putea fi util în cadrul proiectului? *
Ai rău de mașină? *
Suferi de vreo afecțiune medicală (alergie/sensibilitate alimentară/dizabilitate) de care organizatorul acestui proiect ar trebui să știe? *
Ai mai lucrat ca voluntar? Detaliază! Cine te-ar putea recomanda? *
Crezi că timpul rămas de la școală, familie, hobby-uri îți mai permite să te implici în mod eficient în proiectul nostru cultural? Detaliază! *
Care este cartea/povestea ta preferată? Povestește-ne cum ai început să o citești! *
Cum ai aflat despre proiect și de ce îți dorești să fii volutar c@rte în sate? *
Ce părere ai despre lumea /județul în care trăim? Crezi că toți oamenii se nasc liberi și egali sau trebuie să lupte pentru drepturile lor? *
Care este motto-ul tău în viață ? Dacă nu ai unul, pune aici un citat motivațional care îți place și pe care l-am putea utiliza în proiect! *
Prin completarea acestui formular, vă dați acordul ca datele dumneavoastră de contact să fie colectate și stocate de organizatorul acestui eveniment, în speță Asociația Eu, tu și ei, conform prevederilor Regulamentului UE 2016/679. Datele cu caracter personal furnizate de dvs. prin acest formular (nume, prenume, e-mail, localitate, telefon) sunt colectate pentru programul c@rte în sate și nu vor fi folosite în alte scopuri. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy