Sajber rat - od trača do istine – meetup u Startit Centru Subotica
Događaj će se održati u četvrtak, 22. novembra, u Startit Centru Subotica.

Hoće bit' onog sajber rata, a?“, upitao bi danas onaj junak Dragojevićevog filma „Lepa sela lepo gore“. „Ma kakvog rata, bolan“, odgovorio bi mu pajtos opet. Drugi će reći da je taj rat već tu, među nama, tinja uz povremene bljeske. Ko bi tu uopšte i mogao da ratuje? Protiv koga? Kako? Kojim oružjem? Na koje mete? Sa kakvim namerama i posledicama? I šta bi radio „međunarodni poredak“ – Ujedinjene Nacije i ini – po tom pitanju? A da – i možemo li ga sprečiti, mi obični korisnici? Ili mi - pojedinci, kompanije, institucije - zapravo doprinosimo tom ratu, i već učestvujemo u njem?

O predavaču
Vladimir Radunović je direktor programa sajber-bezbednosti i e-diplomatije u Diplo Fondaciji, međunarodnoj obrazovnoj nevladinoj organizaciji. Vladimir je takođe i predavač u oblasti politika sajber-bezbednosti, digitalnih politika i upravljanja Intenetom i e-diplomatije na postdiplomaskim i profesionalnim kursevima i obukama Diplo Fondacije i Univerziteta na Malti. Član je Savetodavnog odbora Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) i eksprert pri Geneva Internet Platform. Završio je elektrotehnički fakultet u Beogradu i Master studije iz savremene diplomatije na Malti. Student je doktorskih studija iz oblasti sajber-bezbednosti na Univerzitetu Singidunum.

Prijave
Događaj je zakazan za 22. novembar u 18 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.

Ime i prezime: *
Your answer
E-mail: *
Your answer
Da li želite da se prijavite na Startit Bilten i primate informacije za događaje u Startit Centru Subotica?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Startit. Report Abuse - Terms of Service