Spoštovanje pravice do izbire osebnega zdravnika.
V Pravni mreži za varstvo demokracije smo v medijih večkrat zaznali, da v Sloveniji veliko število ljudi nima osebnega zdravnika, pa čeprav redno plačujejo zdravstveno zavarovanje. Ker država ni poskrbela za zadostno število osebnih družinskih, otroških in šolskih zdravnikov, je mnogim kršena pravica do proste izbire zdravnika in zdravstvenega zavoda, ki jo sicer zagotavlja Zakon o pacientovih pravicah.

Zato začenjamo s preučevanjem različnih pravnih možnosti, s katerimi lahko naslovimo ta pereč problem. V ta namen zbiramo večje število zgodb ljudi, ki nimajo dostopa do osebnega zdravnika. Primere bomo skrbno pregledali in se nato odločili, katera pravna sredstva bomo vložili proti ZZZS oziroma Ministrstvu za zdravje.

Če želite pri tem sodelovati, izpolnite spodnji vprašalnik, s čimer nam lahko pomagate v boju za spoštovanje pravice do izbire osebnega zdravnika. Pri tem moramo zbrati nekaj vaših osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno za oceno, ali bi bil vaš primer ustrezal kriterijem za vložitev pravnih sredstev zoper ZZZS oziroma Ministrstvo za zdravje.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
*
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Danes je nov dan. Report Abuse