Open call Falling Grounds – Flashmob performativ

Ce relații se creează în dezechilibru? Cum reacționezi când vezi pe cineva căzând? În derivă? Viața în comunitate poate fi văzută ca un joc de interacțiuni, în care fiecare jucător are libertatea și responsabilitatea propriilor alegeri, dar este în același timp condiționat în mod inevitabil de mediul apropiat. 

Acțiunile noastre pot părea de multe ori individuale, provenite din propria voință, dar de multe ori sunt reacții și adaptări la prezentul unui spațiu. De ce alegem traseele pe care le alegem? Ce face ca unele trasee să se intersecteze? De multe ori pare că suntem conectați toți printr-un magnetism, cu toate valențele sale: atracție, respingere, neutralitate. 

Flashmob-ul vorbește despre dinamica psiho-socială din comunitate. Mediul în care trăim este în mare parte construit din natura interacțiunilor pe care le avem și, ca orice mediu, determină felul în care ne mișcăm în acest împreună. 

De multe ori pare că dezechilibrele noastre psihologice sunt invizibile, ne continuăm drumul ca și cum nimeni nu știe ce se întâmplă cu noi. Însă, chiar dacă drumul continuă, acesta este influențat de felul în care fiecare participant se adaptează la dinamica mediului și de reacțiile spontane de adaptare, ale noastre și ale celorlalți în relație cu noi. Nici o cădere nu este definitivă, nu este o cauză a sfârșitului. Mereu este cineva în apropiere care te vede și care reacționează la ceea ce vede. Observând reacțiile acestea ne adaptăm felul în care ne raportăm la situațiile cu care ne confruntăm. 

Putem să ne bazăm pe cei din jur, la fel cum putem să ne asumăm propriul traseu, indiferent de turbulențele acestuia, conduși de inevitabila dorință și tendință de a ne găsi echilibrul. Indiferent dacă este cineva care ne prinde în cădere sau nu, dacă parcursul nostru se modifică pentru a redresa dezechilibrul celuilalt, dacă dezechilibrul unuia atrage dezechilibrul altuia, ne continuăm drumul individual, cu diferite forme de a fi împreună, într-o continuă schimbare și reconfigurare. 

Este vorba despre încrederea de a cădea, de a pierde controlul, știind că nu suntem singuri și că traseul pe care ne deplasăm este rezultatul unui proces continuu de alegere, reflectând mai mult sau mai puțin puterea propriei voințe și natura interacțiunilor la care participăm.

Flashmob-ul este coordonat de coregrafa și performerul Alexandra Gîrbea iar un open call pentru perfomeri (amatori și profesioniști) este în derulare până în data de 1 august iar înscrierile se pot face în formularul de mai jos.

Program ateliere pentru pregătire flashmob: 

7 august - 19:00 - 22:00, Sala Rotundă @ FITT Timișoara (Str. Arieș nr. 19)

10 august, 13:00 - 16:00, Sala Rotundă @ FITT Timișoara (Str. Arieș nr. 19)

11 august, 19:00 - 21:00, Parcul Botanic Timișoara

15 august, 13:00 - 16:00, Sala Rotundă @ FITT Timișoara (Str. Arieș nr. 19)

16 august, 13:00 - 16:00, Sala Rotundă @ FITT Timișoara (Str. Arieș nr. 19)

ATENȚIE - Participarea la toate sesiunile de pregătire este obligatorie!

Evenimentul face parte din proiectul "mind-moving tour" organizat în parteneriat de Asociația Entuziart și Areal - Spațiu pentru Dezvoltare Coregrafică.

Parteneri: Indie Box, Asociația noi Re-creăm, Spitalul de Psihiatrie Louis Turcanu

Proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


 

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Prenume și nume *
Ești profesionist în artele performative sau amator? *
Vârstă
Număr de telefon *
Observații
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Creative Arts. Report Abuse