Usposabljanje za mladinske delavce/ke v MONM 2018
Kdaj in kje: Od februarja do junija 2018, enkrat tedensko v popoldanskem času, Novi trg 9, Novo mesto. Prvo srečanje predvidoma 15. 2. 2018.

Organizator: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto
Namen usposabljanja je zagotoviti bolj kakovostne programe za mlade v MONM ter usposobljene mladinske delavce, ki imajo vsa potrebna znanja in veščine za delo z mladimi. Usposobili bomo 15 mladinskih delavcev oziroma oseb, ki bodo v svojih organizacijah delale z mladimi.

Progam usposabljanja zajema teoretični in praktični del. Predvidenih je 16 predavanj oz. delavnic, enkrat tedensko, popoldne, ob 17. uri. Dan izobraževanja bomo določili skupaj, predvidoma vsak četrtek popoldne. Praktični del se izvede v Mladinskem centru DRPD in sicer z opravljenima dvema delavnicama ter aktivno participacijo na dveh dogodkih, treningih, izmenjavah ipd.

Teme izobraževanj: kaj je mladinsko delo, kako delati s skupino in reševati konflikte v njej, kako načrtovati mladinske programe, kako vrednotiti ter razširjati rezultate, katere so metode dela z mladimi, kako komunicirati z njimi, ter kako delati v medkulturnem okolju in s prostovoljci, ter kako pripraviti prijavo na razpis, strukturiran dialog in aktivno državljanstvo ipd.

Obvezne prijave na izobraževanje sprejemamo do petka, 9. 2. 2018. Izpolnite elektronski obrazec.

Prijavijo se lahko vsi, ki delajo ali želijo delati z mladimi v Mestni občini Novo mesto. Če bo prijavljenih več kot 15 oseb, bo 1. kriterij izbire kandidatov vezan na njihovo dosedanje delo in izkušnje ter na 2. kriterij - prednost bodo imeli kandidati/ke, ki delo z mladimi opravljajo organizirano v okviru nevladne organizacije ali javnega zavoda. Izobraževanje je za udeležence brezplačno.

Udeleženci bodo pridobili številna nova znanja in kompetence na področju mladinskega dela, hkrati pa opravili tudi praktični del s samostojno pripravo in izvedbo delavnic neposredno za mlade.

Za konec še vtis ene izmed udeleženk usposabljanja v letu 2017:
Mirjam: »Na usposabljanju sem pridobila veliko novega znanja, veščin in kompetenc. Tako sem se naučila kako deluje skupina in kako je potrebno ravnati s skupino v posameznih fazah razvoja skupine. Izvedela sem tudi kako poteka prijava na javni razpis, kaj vse lahko prijavimo in delamo na programu Erasmus+. Naučila sem se tudi metod dela s skupino, kako komunicirati s skupino in reševati morebitne konflikte v skupini. Usposabljanje me je opremilo z ogromno novega znanja tako za pripravo projektov za mladino kot tudi za delo s samo skupino. Usposabljanje ti ne prinese le novo znanje in opremi s kompetencami za nadaljnje delo z mladimi temveč tudi obogati krog novih ljudi s katerimi sodeluješ.«

Več informacij: Maja Žunič Fabjančič, 07/39 39 311, 041/925 405, drpdnm@gmail.com.

Izobraževanje poteka v sodelovanju s Socialno akademijo in ob podpori Urada za mladino in Mestne občine Novo mesto.

Untitled title
Ime in priimek udeleženca/ke *
Your answer
Kontaktni podatki udeleženca/ke (telefonska številka, elektronski naslov) *
Your answer
Ime organizacije
Članstvo v organizaciji ni pogoj za prijavo.
Your answer
Kontaktni podatki organizacije (telefonska številka, elektronski naslov)
Your answer
Funkcija udeleženca/ke v organizaciji
Your answer
Dosedanje izkušnje udeleženca/ke na področju dela z mladimi
Your answer
Zakaj se želite vključiti na usposabljanje in kaj pričakujete od usposabljanja?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service