JAVNI poziv - Pivilion
Javni poziv na prijavu radova za
𝐈𝐙𝐋𝐎Ž𝐁𝐄𝐍𝐈 𝐏𝐀𝐕𝐈𝐋𝐉𝐎𝐍 𝐈𝐍𝐒𝐓𝐈𝐓𝐔𝐓𝐀 𝐙𝐀 𝐁𝐔𝐃𝐔Ć𝐍𝐎𝐒𝐓 𝐍𝐀 𝑑𝑎𝑟𝑘𝑛𝑒𝑠 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑖 𝑃𝑎𝑣𝑖𝑙𝑗𝑜𝑛 𝐢 𝐮𝐯𝐫š𝐭𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐮 𝐛𝐢𝐣𝐞𝐧𝐚𝐥𝐧𝐮 𝐢𝐳𝐥𝐨ž𝐛𝐮 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐮𝐦𝐣𝐞𝐭𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝑇ℎ𝑒 𝑊𝑟𝑜𝑛𝑔

U suradnji s: Format C, hacklab01

𝐍𝐨𝐯č𝐚𝐧𝐢 𝐟𝐨𝐧𝐝 za odabrana tri rada: 600 kn za svaki rad (bruto 2 autorskog honorara ili ukupna suma računa ako kao umjetnička organizacija izdajete račun)
𝐑𝐨𝐤 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐚: 25.8.2019. 23:59h
𝐎𝐛𝐣𝐚𝐯𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐚: 5.9.2019.

Prihvaćamo radove individualnih umjetnica i umjetnika te umjetničkih grupa koji djeluju na području Republike Hrvatske. Veseli nas da ovaj projekt daje ravnopravne šanse svima neovisno u kojem dijelu Hrvatske žive i/ili stvaraju.

Prihvatljive vrste datoteka: html, tekst, pdf, jpg / png / gif slike, razni video formati, zvuk.

Maksimalna veličina pojedinačne datoteke molimo da bude približna ovim smjernicama, formate nije nužno strogo poštivati:
⇨ video (WebM - VP9 i Opus) - max. do FHD, web optimiziran - do 100MB
⇨ audio (Ogg - Vorbis/Opus) - web optimiziran - do 20MB
⇨ jpg, png ili gif - do FHD veličine i web optimiziran - do 500KB za jpg i do 5MB za gif
⇨ pdf - web optimiziran - max. do 10MB

Prihvatljive vrste umjetničkih radova: sve što se može prikazati u obliku gore navedenih prihvatljivih datoteka što podrazumijeva svu digitalnu umjetnost, webart (html), ali i snimke radova izvedenih van digitalnog svijeta, snimke izvedbenih, scenskih, vizualnih i drugih radova. Prihvaćamo i pojedinačne radove i konceptualne serije uz napomenu da novčana nagrada ostaje ista.

Premijerno prikazivanje nije nužno. Prihvatljivi su i radovi ranije prikazani ili izvedeni drugdje, ali ćemo rado razmotriti i premijerne ili pretpremijerne radove.

D͢o͢d͢a͢t͢n͢a͢ p͢i͢t͢a͢n͢j͢a͢: Vesna Mačković (info@arktik.eu, telefon 099 200 40 40)

T͟͟e͟͟m͟͟a͟͟t͟͟s͟͟k͟͟i͟͟ o͟͟k͟͟v͟͟i͟͟r͟͟

𝐌𝐢𝐬𝐢𝐣𝐚.𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐧𝐭𝐚

ARKTIK – Institut za budućnost umjetnička je organizacija koja za svoju misiju ima produkciju socijalno osviještenih umjetničkih projekata i davanje glasa kroz umjetnost onim ljudima i temama koje se premalo čuje. Područje djelovanja potječe iz Hrvatske i širi se prema cijelom svijetu.
ARKTIK je simbol nehumanosti prema planeti i civilizaciji, on je odraz općeg čovjekovog odnosa prema prirodi i životu, posljednji otok nade za čovječanstvo, a istovremeno i najava apokalipse koja nam slijedi ako se ne budemo brinuli o njemu. Mi smo ARKTIK, zajedno s njim tope nam se sve vrijednosti, kulturne, ljudske i civilizacijske.

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐣𝐚

ARKTIK – Institut za budućnost umjetnička je organizacija čija vizija je biti vodeći producent socijalno osviještenih umjetničkih projekata koji će kroz umjetnost dati glas marginaliziranim ljudima i temama, te biti u kontinuiranoj intenzivnoj komunikaciji i suradnji s različitim publikama spremnima kroz primanje i stvaranje umjetnosti promišljati svijet.
Upoznaj se opširnije s našim motivacijama i saznaj tko smo: https://www.arktik.eu/arktik-sto-kako-i-zasto/

𝐓𝐞𝐦𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐚

ARKTIK ima za cilj istraživati:

⇨ manjine svih kategorija i raznovrsnih diskriminacija,
⇨ ravnopravnost svih ljudi,
⇨ pravo na dostojanstveno liječenje i starost,
⇨ rasvjetljavanje lažne demokracije, sustava moći i odlučivanja,
⇨ slobodu govora,
⇨ ravnomjernu raspodjelu resursa te štetnost i suvišnost ideje imovine i posjedovanja,
⇨ brigu za okoliš i očuvanje planete,
⇨ pravo životinja na život i slobodu.

𝑵𝒆ć𝒆𝒎𝒐 te diskvalificirati ako se tvoj rad tematski ne smješta u gornji popis ukoliko i dalje prati ranije navedenu misiju i viziju naše organizacije.
𝐏𝐨𝐭𝐢č𝐞𝐦𝐨 satiru, komični i zabavni kut gledanja na aktualne društvene tendencije, a posebno na liniji tekućih zbivanja oko cenzuriranja na platformama YouTube i Facebook.

𝐎.𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐮 𝐏𝐢𝐯𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧

Pivilion je operativni sustav baziran na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda te distribuirana internetska (darknet) mreža digitalnih i digitaliziranih umjetničkih hipermedijskih arhiva. Teme oko koje se Pivilion osniva su - preispitivanje raznih modusa i etičkih koncepcija digitalnih (“digital born” i digitaliziranih) umjetnina; njihove distribucije, licenciranja i vlasništva te materijalnosti digitalne umjetnosti, prekarnosti i produkcije, digitalnih (infra)struktura, privatnosti i anonimnosti na internetu, verzioniranja i praćenja razvitka digitalnih objekata, …

U okviru programa “Inquiry Inc.[2019]” i u suradnji s projektom hacklab01 otvoren je poziv na sudjelovanje u Pivilion projektu, a koji će omogućiti umjetnicima/cama odnosno njihovim djelima, kulturnim projektima i umjetničkim arhivama postavljanje na “mračnu stranu interneta” i/ili prikazivanje u kontekstu “#pivilion_dot_net” decentraliziranog darknet paviljona digitalne umjetnosti koji će biti predstavljen u programu najvećeg bijenala digitalne umjetnosti - The Wrong (u kojemu je dosad sudjelovalo 3000 umjetnika/ca i kustosa/ica angažiranih u mrežnim i/ili fizičkim izložbenim prostorima).

𝐋𝐢𝐧𝐤𝐨𝐯𝐢 na više:
https://formatc.hr/pivilion
https://pivilion.net/read-me/
https://thewrong.org/
Podaci prijavitelja
Podaci koje ovdje unesete bit će korišteni za dostavu rezultata ovog javnog poziva
Ime i prezime prijavitelja: *
Your answer
Vaša www stranica ili www mjesto gdje možemo vidjeti vaš portfelj u foto ili video obliku: *
Smatramo bitnim i profesionalnim da svaki umjetnik ima www mjesto ili kanal na video platformama na kojem prezentira svoje dosadašnje radove u obliku isječaka, preslika, snimki, intervjua... Ukoliko ste početnik koji još nema takvo online mjesto za svoj portfelj odnosno javnu prezentaciju ovdje nam to navedite.
Your answer
Ukoliko projekt prijavljuje grupa ili organizacija napišite naziv:
Your answer
Www stranica ili video link vaše grupe ili organizacije koja prikazuje dosadašnji rad i misiju:
Your answer
Vaš mobilni broj: *
Your answer
Vaš email: *
Your answer
Opis vašeg rada koji prijavljujete na ovaj poziv
Ovdje zalijepite koncept vašeg projekta ili zalijepite link na dokument ili zip arhivu (Dropbox, Google drive, wetransfer ili drugo online mjesto s linkom za preuzimanje arhive ili dokumenta) koji vaš koncept rada pobliže opisuje. Ukoliko se radi o prijavi rada koji je već gotov u arhivu stavite i gotove radove ili linkove na njih. Koncept obavezno osim opisa razrade izabrane teme mora opisati i umjetničke tehnike i metode koje ćete koristiti u vašem radu kao i planirani broj autora, izvođača i suradnika koji će biti uključeni u projekt. Ukoliko su unaprijed poznata navesti imena osoba i njihove funkcije u projektu. Navesti i sve druge detalje koje smatrate da bismo trebali znati prilikom razmatranja vašeg projekta. U dokument ili zip arhivu uključiti i životopise autora, izvođača i suradnika koje želite da uzmemo u razmatranje pri odluci. *
Your answer
Vaša motivacija (zašto vas zanima izabrana tema te zašto baš darknet digitalna platforma kao mjesto prezentacije rada publici u produkciji Instituta za budućnost): *
Your answer
Lokacija (grad ili mjesto u kojem najčešće javno prezentirate svoje radove): *
Your answer
Mjesto prebivališta: *
Your answer
Još samo ovo vas molimo ;)
Komentar na ovaj javni poziv i prijavnicu *
Napišite da li smo nešto vezano za ovaj javni poziv, njegov sadržaj, temu ili sam oblik prijavnice mogli napraviti drugačije ili bolje. Vaš komentar pomoći će nam da naši budući javni pozivi i natječaji budu još bolji. Hvala!
Your answer
Kakvih javnih poziva za financiranje umjetničkog rada u Hrvatskoj nedostaje? Inspirirajte nas, dajte nam ideje, možda ih ostvarimo ;)
Your answer
Pozivamo vas da se za buduće javne pozive na audicije i natječaje za autore pretplatite na email obavijesti kako ne biste propustili još mnoge zanimljive pozive koje vam pripremamo u našem budućem djelovanju. ;)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy