#egentlig - del din erfaring
Fra og med 1.08.2019 har vi en lovfestet bemanningsnorm som gjelder alle barnehager i Norge.
Det betyr at det som et minimum skal være 1 ansatt på 3 barn under 3 år, og 1 ansatt på 6 barn over 3 år. Men hvordan er det i praksis, sånn egentlig?

"Foreldre skal være trygge på at det er nok ansatte på jobb til å ta godt vare på barna deres", sier Kunnskapsministeren på Regjeringens nettsider, og hevder at bemanningssituasjonen endelig er god nok etter at normen ble innført .
Vi som jobber i barnehagene vet at det er mye som tar de ansatte vekk fra det direkte arbeidet med barna, og som gjør at minimumsnormen sjelden er oppfylt.

Hvordan er dette der du jobber? Har normen gjort at du opplever at det ligger til rette for å kunne " ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling", i tråd med barnehagens mandat?

Barnehageopprøret ønsker med dette skjemaet å undersøke hvordan hverdagen EGENTLIG er etter innføringen av bemanningsnormen. Det kan være både positive eller negative erfaringer - alle er velkomne. Det er også viktig informasjon til politikerne hvis normen fungerer på den måten den var tenkt- altså at den muliggjør å ivareta barnehagens mandat.

Erfaringene kan du dele i skjemaet under. Disse vil bli delt vi på vår facebookgruppe, samt med politikere og andre aktuelle aktører. Det du sender inn vil bli anonymisert i alle ledd, din identitet vil kun identifiseres hvis du selv ønsker det og oppgir den i selve teksten.
Husk taushetsplikt når du sender inn!

Ønsker du å også bidra med tall til statistikk om hvor mange timer bemanningsnormen er reell gjennom en barnehagedag der du jobber? Gå inn på #faktisk (https://forms.gle/osevSwRxUHGf7Zhf6).

Email address *
Navn *
Your answer
Hva er din rolle i barnehagen? *
Del din erfaring/ praksishistorie her *
Your answer
I hvilken grad opplever du at bemanningsnormen gir gode nok forutsetninger til å "ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling"? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service