Acte de presentació FEBSCat
7 Febrer 2020 (9:00 – 14:00)
Casa de Mar, Barcelona
Formulari d'inscripció
Context i perspectiva
L'Economia social i solidària (ESS) es consolida com a prioritat dels països mediterranis, especialment a la conca occidental, com ho demostren les disposicions legislatives específiques que han sorgit a Espanya (2011), Portugal (2013) o a França (2014), i que s’estan actualment desenvolupant al Marroc i a Tunísia, així com a Catalunya. Aquets països han designat en la última dècada ministres d'economia social, per impulsar el desenvolupament d’ecosistemes favorables pel seu creixement, en línia amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’Economia Blava, concepte reconegut per la Unión Europea des del 2012, i que actualment es concreta en l’Estratègia de Creixement Blau, també està en ple desenvolupament dins de l'agenda mediterrània. L’Economia Blava Solidària (EBS) és doncs la conjunció́ d’aquests dos conceptes, cercant l’aprofitament integral, intel·ligent i sostenible dels recursos marins i de les zones costaneres amb la perspectiva i principis de l’ESS.

La cooperativa iesMed SCEL, conjuntament amb l’associació eco-union i altres entitats mediterrànies, vull impulsar, des de la societat civil i la transversalitat, aquesta conjunció socio-ambiental que obre àmplies i estimulants àrees d'experimentació, cooperació i generació d’activitat i d’ocupació, principalment a les zones costaneres. Per a realitzar aquesta convergència s’han aliat amb la Universitat de Girona i la consultora Inèdit, amb l’objectiu de posar les bases del primer clúster d’EBS a Catalunya i al món.
Resum del projecte
FEBSCat és un projecte finançat com a projecte singular per el program de foment de l'economia social i el cooperativisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Consta d’un conjunt d’estudis i accions que permetin preparar les primeres trobades mediterrànies de l’EBS a Mahdia (maig 2020, Tunísia), el pròxim Blue Social Economy Forum a Barcelona (octubre 2020) i el llançament del clúster català.
Gènere *
Nom *
Your answer
Cognom *
Your answer
Organització *
Your answer
Responsabilitat / Títol
Your answer
Sector de interés / procedencia: *
Email *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy