Terra Mosana: Het ontwikkelen van nieuwe verhaallijnen over cultureel erfgoed in de Euregio Maas-Rijn.
Deze enquête is opgesteld voor Terra Mosana, een project dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe verhaallijnen over het culturele erfgoed van de Euregio Maas-Rijn.

De Euregio Maas-Rijn is een gebied dat wordt gekenmerkt door de invloed van de rivieren Rijn en Maas en is gelegen op het grensgebied van Wallonië, Vlaanderen, Zuid-Limburg en het Duitse Rijnland. Partnersteden binnen project Terra Mosana zijn Aken, Beringen, Genk, Jülich, Leopoldsburg, Luik, Maastricht en Tongeren. De gedeelde geschiedenis van dit gebied kan bijvoorbeeld worden herkend in de Romeinse periode (militaire wegen, villa’s en dorpen), tijdens het vroege christendom (kerken en kloosters), in middeleeuwse oorlogsvoering en in verkeer en handel voorafgaande aan de Frans Revolutie in 1789. In 1815 werden nieuwe staten gedefinieerd en onze eerdere gemeenschappelijke geschiedenis werd een per land geschreven geschiedenis. Maar ook tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog kende de Euregio weer een gedeelde geschiedenis.

Dit is de gemeenschappelijk basis die Terra Mosana wil onderzoeken door nieuwe - digitaal ondersteunde - verhaallijnen te ontwikkelen, die ook dienen om deze geschiedenis met het publiek te kunnen delen. Terra Mosana wordt in het kader van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn uitgevoerd met ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Als U deze enquête invult, krijgt het team van Terra Mosana meer zicht op de historische thema’s die de bewoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn interessant vinden. Door uw antwoorden kunnen wij beter de specifiek keuzes van het project bepalen en er voor zorgen dat het aan uw interesses zal voldoen. Hoewel sommige keuzes gemaakt zijn, is er nog steeds ruimte om te bepalen welke monumenten er gedigitaliseerd zullen worden en welke verhalen we daarbij gaan vertellen.

De enquête bestaat uit vier clusters van vragen en het invullen duurt maximaal 10 minuten.

De ingevulde enquêtes zullen worden verzameld en opgeslagen op een centraal e-mailadres (terra.mosana.2021@gmail.com), zullen anoniem worden verwerkt door medewerkers van de Katholieke Universiteit van Leuven (Instituut voor de Overheid), Universiteit Maastricht en Gemeente Maastricht. De gegevens worden bewaard gedurende de looptijd van het project (tot en met mei 2021) en daarna gewist. Indien U vragen of opmerkingen heeft over deze enquête, stuur dan een bericht naar: terra.mosana.2021@gmail.com.
Toelichting Terra Mosana
Ik neem vrijwillig deel aan deze enquête en geef toestemming voor het gebruik van mijn antwoorden voor de doelen van project Terra Mosana *
Partners Terra Mosana
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service