Maradék nélkül kvíz 1. forduló - 2019
Kedves Pedagógus!

Üdvözöljük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programjának keretében megrendezett verseny első fordulójában.

Bízunk benne, hogy a versenyre való felkészülés során a tanulók megismerkedhetnek az élelmiszerhulladékok keletkezésének okaival, valamint az élelmiszerbiztonság alapjaival.

A játékos verseny három fordulóból áll. Az első két fordulóban a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványunk (http://maradeknelkul.hu/oktatasi-segedanyagok/) fejezeteire, valamint a "Mese habbal, szülinappal" című mesekönyvünk történetére (https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/886114/MeseHabbal_02_19.pdf/732de294-e792-6bcd-3abb-f4329ac904cd) épülő kvíz kérdéssorok kerülnek terítékre. A harmadik, végső fordulóban pedig egy saját készítésű videó beküldését várjuk.

Az első forduló kérdéssora a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadvány 1., 2., és 3. fejezetére, valamint a mesekönyvre épül, így ezek átolvasása sokat segíthet a feladványok megválaszolásában.
Az ismeretterjesztő kiadványához kapcsolódó animációs videók szintén hasznosak a megoldásban!

A versenyre minden 4., 5., és 6. évfolyamos osztály nevezhet. A két legeredményesebb osztály egy élményekben gazdag ismeretterjesztő nyári táborban vehet majd részt.

A játékkal kapcsolatos bővebb részletek a Szabályzatban olvashatók (http://maradeknelkul.hu/wp-content/uploads/2019/03/Marad%C3%A9k-n%C3%A9lk%C3%BCl-vet%C3%A9lked%C5%91-szab%C3%A1lyzat-2019.pdf).

Sok sikert kívánunk a játékhoz!
Nébih Maradék nélkül csapata

Az 1. fejezetre épülő animációs videó
A 2. fejezetre épülő animációs videó
A 3. fejezetre épülő animációs videó
Az adatkezelésre és adatszolgáltatásra vonatkozó szabályokat elolvastam és elfogadom. *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service