Észrevétel, hiba jelenség jelzése
Hibajelentés küldése

Ez felület neked való, ha használsz egy funkciót, de nem a leírásnak megfelelően működik vagy hibás adattal, megjelenéssel találkozol. Ezen űrlap kitöltésével rengeteg alig észrevehető időt, plusz oda-vissza levelezést és telefonálási alkalmakat takaríthatsz meg, s ez a hatékonyság mindenkinek fontos. Ha valamit nem értünk, a további pontosításokkal mi jeletkezünk.
———————

Ha hibát szeretnél beküldeni (fejlesztés vagy egyéb észrevétel), töltsd ki az űrlapot és ÍRD LE MINNÉL RÉSZLETESEBBEN PÉLDÁKKAL ÉS MINTÁKKAL ! Fotókat és képernőképet nem kérünk. Szerenénk Téged megkérni arra és előre is köszönjük a segítséget, hogy hiba beküldése előtt légy körültekintő, olvasd el a help szövegeket az adminban. Ha csak nem találsz valamit, jelentkezz a heti kérdezz-felelkek élő konzultációra itt! Köszönjük, hogy előre megvizsgálod, valóban a CorinWebshop rendszerében van-e a hiba! A beküldött hibák kivizsgálása csak a CorinWebshop rendszerre vonatkozik és költsége merülhet fel. Amennyiben csak nem találsz valamit, vagy még nem tudja a rendszer azt amit szeretnél, az nem minősül hibának.
FONTOS!
NINCS KÖLTSÉGED HA, VOLT HIBA ÉS AZ VALÓBAN A CORINWEBSHOP RENDSZERÉBEN VOLT!
Amennyiben kiderül, hogy
- más rendszerben volt a hiba
- vagy nem is volt hiba csak pl. nem olvastad el az összeállított támogató segítségekinket az adott helyen,
- hiban valamilyen külső rendszer miatt lépett fel, vagy hibás áltlad készített import, külső szinkron beállítás miatt stb... így lehetnek olyan esetek amikor nehéz eldöntened, valóban hol is van a hiba. Mi ilyenkor is segítünk, de ennek a neve Jelenségfeltárás, a befektetett munkadíját kiszámlázzuk. (Ez azért praktikus mindenkinek, mert meggyorsítja a probléma feltátásával kapcsolatos ügymenetet és nem kell elérhetetlen cégekkel levelezgetned, nem kell árajánlatokkal külön köröket és napokat eltölteni nekünk sem. Valamint az is természetesnek vesszük, hogy egy külső szolgáltató, pl. egy emag, hibás import, amiért nem válalunk felelősséget... működési hiba miatt egyszerűbb pl. hozzánk fordulnod. Köszönjük a bizalmadat és a megrendelést is!

Árak lentebb. Ez a díj tartalmazza a feltáráshoz szükséges egyéb szervezéseket, programozói óradíjat és ügyintézéseket is. Erről bővebben olvashatsz a Szolgáltatások (Projektmenedszeréls egy kézben») menüpontban is.
-------
Ha teljeskörű technikai támogatást szeretnél, látogass el az oldalunkra: https://www.corinwebshop.hu/hibajeletes/ és válaszd a legfelelő csomagot!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Neved:
Annak a neve, aki beküldi a az észrevételt Nem kell kell egyeznie azzal akivel esetlegesen egyeztetnünk kell telefonon.
Telefonszámod: *
Annak a telefonszáma, akivel érdemes egyeztetés esetén felvennünk a kapcsolatot. Ez egy műszaki kolléga vagy aki benne van a probléma részleteiben.
E-mail címed: *
Akivel és amin ( amely email címmel) szükség esetén teszt üzeneteket végezhetünk és akivel az online asztalmegosztást és konzultációt meg tudjuk tenni. Lehetőleg G-mail cím legyen a gyors reagálás és javítás érdekében. Amennyiben a levelezést is érinti a jelenség, úgy az érintett email címre is szükségünk van.
Webáruházad címe: *
Ha több webáruházad is van nálunk, akkor csak az érintett webáruházakat sorold fel ide!
Leírások, észrevételek: *
Kérlek minnél részletesebben írd le. NE FELEDJ ÉLŐ/KONKRÉT PÉLDÁT ADNI ITT, CSAK ÍGY TUDJUK GYORSAN MEGVIZSGÁLNI. FONOTS: NEM KÉRÜNK SCREENSHOT PÉLDÁT (képernyőfotó), ezért nem is lehet ilyet csatolni! Általában szükségünk van a jelenség részünkről is reprodukálhatóságára, egyéb esetben a Te gépedre, belépési elérhetőségre vagy ügyfeled gépére lesz szükségünk. Egy olyan környezetre, ahol a jelenség fennáll. Ez nélkülönözhetetlen 1-1 ritka kivételről eltekintve. Fontos számunkra, hogy milyen hibaüzenetekkel találkozol! Amennyiben hiba állt fenn, emailban küldjük az ügy fejleményét és az elért eredményeket.
KONKRÉT példa leírás *
Kérlek NE FELEDJ ÉLŐ/KONKRÉT PÉLDÁT ADNI ITT!
Hiba URL (ez az az oldal linkje, amivel kapcsolatban észrevételed van):
Böngésző típusa ha tudod (Chrome, Safari, Internet explorer, Firefox...):
Fontossága/ sürgősség: *
Milyen probléma? *
Required
Volt-e már korábban ilyen jelenség? *
Mióta áll fenn a jelenség? *
A funkció van-e külső programmal összekötve? *
Visszajelzést hol kérem, ha nem hibáról volt szó? *
Amennyiben hiba állt fenn, emailban küldjük az ügy fejleményét és az elért eredményeket.
Required
Jelenségfeltárás megrendelése *
Ezzel elfogadom és megrendelem a jelenségfeltárást. Elfogadom jelen űrlapot árajánlatnak, és ezennel megrendelem amennyiben a hiba nem a Corinwebhop rendszerében van. HA A CLORINWEBSHOBAN VAN A HIBA NEM KELL FIZETNI! Ez a munkánk abban segít neked, hogy a 3. fél (külső szolgáltató) számára összeszedünk neked infókat, hogy mi történhetett / potosan mit látunk.EZEN ŰRLAP KITÖLTÉSE MEGRENDELÉSNEK SZÁMÍT!
Jelenségfeltárás nyilatkozat *
Ezennel megrendelem a jelenség feltárását. A küldött árajánlat ezzel kapcsolatosan automatikus kifizetést igényel. Az árajánlat neve: “Jelenségfeltárás” A visszajelzésben az elvégett feladatról és idejéről összegő jelenést küldünk a számlával együtt ( amennyiben az szükséges és jogos, tehát költsége lesz. Ezt az árajánlatban fejtjük ki részletesen. Egyéb esetben ( ha a hiba valóban nálunk volt) az ügyet 48 órán belül orvosoljuk automatikusan, és erről külön értesítőt nem küldünk. Köszönjük az együttműködést!
Előzetes Díjkifizetés: *
A beküldött hibajegyek feltárásának elkezdéséhez 2020.05.15-től bevezetésre került az előre fizetés opciója! Hogyan működik ez? Költséged nincs, ha valóban a rendszerben van a hiba, ebben az esetben hozzáadjuk a havi előfizetésedhez időarányosan, tehát későbbre tolódik a lejárati időd. Azonban ha más szolgáltató problémáját kell felderítenünk, az adott összeget felszámoljuk. Ehhez az alábbi lehetőségek közül tudsz választani. NINCS KÖLTSÉGED HA A RENDSZERBEN VAN A HIBA!
Utalási adatok
Megtalálod a weboldalon ( www.corinwebshop.hu ) a kapcsolat menüpontban a láblécben is. Pető Róbert: Bank: 10103513-25700651-00000008 (Budapest Bank)
Kérsz-e árajánlatot, ha nincs hiba, de a rendszer továbbfejlesztést igényel?
Nyilatkozat: Igen van rá fedezetem ár érték arányban szeretnék is rá költeni.
Clear selection
Milyen fázisban van a beküldött hibám? Nyomonkövetés
Ide ne írj semmit, Ha már van hibajegy tábla elérhetőséged. Ha nincs, a linket "linket kérek" beírásával jelezd felénk itt. Jellemzően továbbra is a Webáruházad admin főoldalán kapsz visszajelzést, ám itt nyomon tudod követni, milyen fázisban van a beküldött hibád kivizsgálása.
Röviden a hiba okozója ki volt?
Most ezzel nincs dolgod, nem kell kitölteni! Díjfizetés meghatározásához itt jelezzük összegzésünket az elérhető táblázatban.
KÖSZÖNETNYÍLVÁNÍTÁS
Ide nem kell semmit írnod! Nálunk nagyon fontos a te észrevételed is, hiszen ezzel is fejlődik a rendszer és sikeresebbek leszünk mindketten! Ezért mi ingyenes támogatásokkal segítjük munkádat, és komolyan vesszük igényeidet és észrevételeidet. Köszönjük, hogy veled dolgozhatunk!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Quickstudio Group. Report Abuse