Αίτηση συμμετοχής εθελοντών μεντόρων για το πρόγραμμα Science Kits for Roma Kids
Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί απευθύνεται σε Ρομά φοιτητές/τριες ή αποφοίτους φυσικών επιστημών/πολυτεχνείου/μαθηματικών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον ρόλο μέντορα και προτύπου για τους/τις μαθητές/τριες ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Science Kits for Roma Kids, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τη σχολική χρονιά 2022-23. Οι μέντορες κατέχουν ένα ρόλο μεγάλης σημασίας για τον αντίκτυπο του προγράμματος στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.  Μοιραζόμενοι/ες την πορεία τους, το πολιτισμικό τους υπόβαθρο, τα όνειρα και θετικά λόγια, οι μέντορες θα ενθαρρύνουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες Ρομά μαθητές/τριες να είναι αισιόδοξοι/ες, ανθεκτικοί/ές και να συνεχίσουν την σχολική τους προσπάθεια στις φυσικές επιστήμες. Η εκπαιδευτική έρευνα έχει δείξει ότι οι μαθητές/τριες ανταποκρίνονται καλά σε πρότυπα που έχουν σχετικό με εκείνους/ες πολιτισμικό υπόβαθρο.

Ο ρόλος του μέντορα συνίσταται από τις ακόλουθες υποχρεώσεις (αναμενόμενη συνολική διάρκεια συμμετοχής: περίπου 15 ώρες):

-Συμμετέχετε σε μία διαδικτυακή πληροφοριακή συνάντηση για τον ρόλο σας. 

-Συστηθείτε και αφηγηθείτε την ιστορία της οικογένειάς σας και το επιστημονικό σας ταξίδι σε μία σύντομη βιντεο-ιστορία στα ελληνικά και στην μητρική σας γλώσσα. Οι απαντήσεις στο παρόν ερωτηματολόγιο έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν σαν ένας οδηγός για την βιντεο-ιστορία. Αν επιλεγείτε ως μέντορας η βιντεο-ιστορία σας θα αναρτηθεί στο κανάλι της Science United Project στο YouTube και θα ενσωματωθεί στην σελίδα των μεντόρων της ιστοσελίδας του Science United Festival με την γραπτή σας συγκατάθεση. Η βιντεο-ιστορία θα κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Science United Project και στον Τύπο, κατόπιν της γραπτής σας συγκατάθεσης, με σκοπό την προώθηση του προγράμματος αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού. 

-Παρέχετε ενθαρρυντική ανατροφοδότηση στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες μέσω γραπτών απαντήσεων ή βίντεο κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2022 - Ιανουαρίου 2023. 

Ανάλογες βιντεο-ιστορίες δημιούργησε η SUP το 2022 για το πιλοτικό πρόγραμμα Science United Festival, όπου επιστήμονες πρόσφυγες μοιράστηκαν την ιστορία τους, λαμβάνοντας ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια από εκπαιδευτικούς που τις αξιοποίησαν σε τάξεις με παιδιά πρόσφυγες. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ

Δήλωση αποποίησης ευθύνης:
Καμία από τις απαντήσεις ή πληροφορίες που θα υποβληθούν σε αυτό το ερωτηματολόγιο δε θα κοινοποιηθούν σε τρίτους ή θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Science United Project, το κανάλι του YouTube ή τις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την γραπτή συγκατάθεση του/της αιτούντως/ούσας.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ονοματεπώνυμο *
Τηλέφωνο επικοινωνίας *

Έχετε τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις του μέντορα όπως αυτές περιγράφονται παραπάνω (περίπου 15 ώρες);

Clear selection

Με τι ασχολείστε αυτή την περίοδο στις σπουδές ή το επάγγελμά σας; 

*

Πού κατοικούσατε εσείς και η οικογένειά σας κατά την διάρκεια των παιδικών σας χρόνων; 

*

Ποια ή ποιες γλώσσες μιλάγατε στην οικογένειά σας όταν ήσασταν παιδί; 

*

Πού βρίσκεστε σήμερα;

*
Ταξιδεύατε με την οικογένειά σας; Περιγράφετε τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας όταν ήσασταν παιδί.

*

Τι σας ενέπνευσε να γίνετε επιστήμονας; 

*
Περιγράφετε την πορεία που ακολουθήσατε για να σπουδάσετε. Για παράδειγμα, συμπεριλάβετε την εκπαίδευσή σας, ανθρώπους που σας στήριξαν και σας ενέπνευσαν.  *

Τι εμπόδια αντιμετωπίσατε και πώς τα ξεπεράσατε; 

*

Στείλτε μερικά ενθαρρυντικά λόγια για τα παιδιά Ρομά που θα παρακολουθήσουν την ιστορία σας.

*
Δήλωση αποποίησης ευθύνης
Καμία από τις απαντήσεις ή πληροφορίες που θα υποβληθούν σε αυτό το ερωτηματολόγιο δεν θα κοινοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο ή θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Science United Project, το κανάλι του YouTube ή της σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την γραπτή άδεια του/της αιτούντος/ούσας. 

Η Science United Project δεσμεύεται να διαχειρίζεται τις πληροφορίες σύμφωνα με τον General Data Protection Regulation (GDPR). Ως εθελόντρια/ής, μπορείτε να ασκήσετε τα παρακάτω δικαιώματα σύμφωνα με τον GDPR:
 
  • Δικαίωμα να πληροφορηθείτε για το πώς η εικόνα σας και οι πληροφορίες που παρέχετε χρησιμοποιούνται και για ποιο σκοπό.
  • Δικαίωμα στην πρόσβαση στην εικόνα σας και την βιντεο-ιστορία σας. 
  • Δικαίωμα να ζητήσετε την διαγραφή της εικόνας και της βιντεο-ιστορίας σας από όλες τις βάσεις δεδομένων της Science United Project Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης.
  • Δικαίωμα να ζητήσετε να μην γίνει επεξεργασία ή χρήση της εικόνας και της βιντεο-ιστορίας σας
  • Δικαίωμα να ζητήσετε ένα αντίγραφο της εικόνας σας και της βιντεο-ιστορίας σας σε μία κοινά χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη μορφή.

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ή αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή αμφιβολία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο scienceunitedproject@gmail.com.

Παρακαλούμε λάβατε υπόψη ότι σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων, η Science United Project Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα για να επιλέξει τους/τις εθελοντές/τριες μέντορες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Science Kits For Roma Kids. 

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy