III JORNADES DE SECUNDÀRIA En moviment: pràctiques transformadores a partir de l'aprenentatge basat en projectes.
El treball per projectes comença a agafar volada, i que cada cop són més els docents i els centres que s'hi animen. Però hi ha tantes maneres de treballar per projectes com centres i docents que ho fan, i al final veiem que no hi ha fórmules màgiques, sinó moviment i ganes de canviar.

Aquestes jornades volen ser un espai per a compartir experiències amb centres i docents que han iniciat aquest moviment. La primera tarda des de la perspectiva del lideratge i el camí cap a l'excel·lència en centres de nova creació o que fa temps que han iniciat aquest camí. La segona tarda s'enfoca més cap als centres que inicien el seu camí de transformació i cap a l'intercanvi entre docents que tenen ganes d'incorporar pràctiques transformadores a la seva aula.

Un any més continuem amb les jornades de secundària, aquest any les terceres, que vindran liderades pel Grup de Treball Globalitzat a ESO del Moviment Educatiu del Maresme.

DATES : 24 i 29 d'octubre de 2019 de 2/4 6 a 8h de la tarda..
LLOC : Sala d'actes de l’Institut Miquel Biada. Mataró

Dia 24/10/2019
2/4 de 6 de la tarda, Inauguració Jornades i conferència: Transformació i Memòria: narrativa d’una docent que llegia poesia a càrrec de Carina Torres, directora de l'institut Cinc Sènies de Mataró. Torn obert de paraules.

El treball per projectes (ABP) implica un repte, una investigació, reflexió, negociació i producte final; però tot això, pren sentit amb les històries invisibles que es van gestant i negociant a l’aula. Aquest procés creatiu que té lloc a l’aula és similar al procés de creació d’un centre i en totes dues vessants hi ha un exercici de comprensió de l’exercici del lideratge pedagògic. Però, de quin lideratge estem parlant? Quins són els elements clau que han donat força i reconeixement al projecte del LCS? Quins han estat els trade off o renúncies pedagògiques que hem hagut de fer? On ens inspirem, per reconstruir la identitat d’un centre que neix sense història? Per què molts opinen que ho tenim més fàcil? Quina lectura faig d’aquestes preguntes per iniciar o refermar el propi procés de transformació? “Narrativa d’una docent que llegia poesia” és l’itinerari proposat per una docent de llengua que gaudeix de l’art de liderar en la transformació durant el procés de creació de la memòria institucional de l’organització de l’Institut Les Cinc Sénies.

7 de la tarda. Presentació de les experiències de centres nous que treballen de manera innovadora:

Institut Pla Marcell de Cardedeu. Ens parlaran del projecte: Pct!, una proposta de treball per projectes a secundaria.

Entre els diferents plantejaments de treball en equip i per projectes, el centre desenvolupa la proposta del PCT! (projectes cooperatius transnivell). Aquesta consisteix en establir diversos escenaris, temps i espais per a que l’alumnat pugui proposar, agrupar-se, desenvolupar i avaluar els seus propis projectes. En la presentació abordarem com vam arribar a concretar aquesta proposta, quines fases de desenvolupament té, quines implicacions a nivell organitzatiu i de propòsit i com es pot implementar en altres centres i contextos.

Institut Ca n'Oriach de Sabadell, a càrrec de Esther Gonzàlez, professora de Medi i Art Tinkering, ens parlarà del projecte: La volta de pocavergonyes.

Breu explicació de com dissenyen un projecte transversal amb els i les alumnes de 1r d’ESO de l’Institut ca n’Oriac, a partir d’una celebració cultural de la ciutat i com aquesta acaba tenint una implicació a la vida cultural del barri.

Torn obert de paraules.

Dia 29/10/2019.
2/4 de 6 de la tarda. Presentació de propostes de transformació dels Instituts

Alexandre Satorras de Mataró, amb el títol: Pas a pas fem camí, càrrec de Laura Moré Masachs, professora d’anglès i Coordinadora Pedagògica i Roser Reina Ibañez, doctora en Ciències Químiques, professora de Física i química i Directora del Centre des de l’1/7/2019.

Ens parlaran de com estant implementant els projectes interdisciplinaris en un centre amb una estructura clàssica.

Institut Turó d'en Baldiri de Teià

7 de la tarda. Intercanvi entre professorat, amb els grups de treball de diferents àmbits, on es dissenyen projectes d'aula col.laborativament o es reflexiona sobre el treball per projectes. (Cal escollir a quin àmbit t'inscriuràs a l'hora de l'inscripció)


PERSONES DESTINATÀRIES
Equips de docents d'Institut que veuen necessari treballar de manera interdisciplinària i globalitzada per afavorir l’aprenentatge competencial dels seus alumnes.


Inscripció gratuïta
Email address *
Nom i cognoms *
Your answer
Telèfon *
Your answer
Centre Educatiu on treballes?
Your answer
Altres?
Your answer
Escull a quin àmbit de treball assistiràs (29/10) *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service