Prijava na Ljetnu školu teologije Dubrovnik
Dubrovačka biskupija ovoga ljeta, od 18. do 24. srpnja 2021., organizira Ljetnu školu teologije pod naslovom „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“, za studente treće, četvrte i pete godine studija teologije. Motiv za odabir ovogodišnje teme je činjenica da smo svjedoci čestog (zlo)upotrebljavanja vjere i religije u političke svrhe, kao i (zlo)upotrebe politike u vjerske i religiozne svrhe. Tema je svojevrstan nastavak prošle (prve) Ljetne škole teologije u Dubrovniku 2019. godine kada je 40-ak studentica i studenata promišljalo o ulozi teologije u pluralnom društvu. Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana. Planirani program održavat će se u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

Kako bi ova škola u svojim teološkim promišljanjima bila dodatno obogaćena i ekumenski otvorena, među predavače, uz katoličke, uključeni su i pravoslavni i protestantski teolozi. Isto tako na ovu školu se mogu prijaviti i studenti protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta.

Na ovoj školi će sudjelovati ukupno petero predavača: Tomáš Halík, Karlovo Sveučilište u Pragu; Teresa Forcades, liječnica, teologinja i benediktinska monahinja; Aristotle Papanikolaou, Sveučilište Fordham u New Yorku; Ivan Šarčević, Franjevačka teologija u Sarajevu; Miroslav Volf, Sveučilištu Yale u New Havenu.

Nakana Ljetne škole teologije nije javna rasprava, već unutarteološki dijalog, kako bi se sudionici mogli susresti s različitim mišljenjima te intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkog i teološkoga govora u suvremenim društvima.

Napomene:
- Registracije studenata primamo putem ovog obrasca do 31. svibnja 2021. godine.
- Nakon slanja obrasca molimo vas da preslik vaših ocjena zadnje godine studija pošljete na mail: teologija@dubrovacka-biskupija.hr.
- Ukupno se prima 40 studenata.
- U obzir će se uzimati samo studenti i bogoslovi 3., 4. i 5. godine studija teologije.
- Predavanja i radionice su na engleskom jeziku.
- Za sve ostale informacije kontaktirajte nas na gore navedeni e-mail.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ime i prezime *
Broj telefona *
Studiram na.... *
Required
U rujnu 2021. upisujem *
Moje poznavanje engleskog jezika je na razini: *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy