Formular de consimțământ informat
În perioada Aprilie 2021 – Aprilie 2022, în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, se va desfășura proiectul de cercetare intitulat: "Psihoterapia cognitiv-comportamentală augmentată cu Realitatea Virtuală vs. psihoterapie cognitiv-comportamentală standard, pentru studenții de la medicină cu dificultăți de reglare emoțională". Acest proiect este coordonat de către Conf. univ. Dr. Cosmin Popa, și este adresat studenților de la Facultatea de Medicină. Activitățile specifice/scopul proiectului vor/va consta în intervenții psihologice prin psihoterapie cognitiv-comportamentală, în scopul reducerii anxietății de performanță/anxietății situaționale, precum și pentru creșterea abilităților socio-emoționale și de performanță în învățare ale studenților incluși în grupul țintă.

Protocolul de intervenție psihologică va implica efectuarea a două evaluări psihologice (înainte și după efectuarea psihoterapiei) și a opt ședințe de psihoterapie cognitiv-comportamentală, unele standard altele augmentate cu Realitate Virtuală, focusate pe reducerea emoțiilor negative și pe reglarea emoțională, toate aceste aptitudini/atribute contribuind la o mai buna adaptare a studenților la mediul academic și social în contextul pandemic, fiindu-i totodată necesare unui student în cadrul parcursului academic specific.

De asemenea, această cercetare a fost aprobată prin Decizia Comisiei de etică a cercetării științifice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, nr. 1138 din 22.09.2020.

Pentru a afla dacă vă încadrați în grupul care o să fie selectat pentru prezentul studiu, vă rugăm să completați un chestionar de screening. Trebuie să știți că aveți libertatea de a întrerupe oricând completarea acestui chestionar de screening, fără nici un fel de consecințe negative. Totodată, există posibilitatea ca echipa de cercetare să decidă excluderea dumneavoastră de la completarea acestui chestionar, după eșecuri repetate de a urma instrucțiunile sau în situația în care, din diferite motive, se decide întreruperea întregului studiu.

Completarea acestui chestionarul de screening implică acordul dumneavoastră direct, și totodată, completarea acestuia nu înseamnă acceptarea dumneavoastră în cadrul proiectului. Cu toate acestea, daca scorul obținut de către dumneavoastră va corespunde criteriilor de includere în studiu, veți fi contactat pe email, de către un membru al echipei de cercetare pentru stabilirea detaliilor legate de următoarele etape. Completarea chestionarului, implică inclusiv consimțământul de a fi contactat ulterior pe email, în cazul în care
îndepliniți condițiile legate de includerea în studiu.

În conformitate cu drepturile dumneavoastră ce rezultă implicit din participarea la această testare psihologică, aveţi posibilitatea să adresați întrebări/cereți informații în legătură cu orice aspecte legate de completarea prezentului chestionar. Așadar, pentru orice întrebări legate de completarea acestui chestionar puteţi contacta echipa de cercetare prin email la adresa: cosmin.popa@umfst.ro.

Datele cuprinse în acest formular vor fi tratate confidenţial, în conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, transpusă prin Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, transpusă prin Legea nr. 506/2004, actualizate cu datele din GDPR. De asemenea, datele colectate/rezultate în urma aplicării testelor psihologice sunt considerate documente confidențiale în raport cu prevederile legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică. Conform Regulamentului general privind protecţia datelor, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor și dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor sau să selectația opțiunea - anonim. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail: cosmin.popa@umfst.ro.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Clear selection
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy