INFORMAȚII GENERALE
Înainte de a decide dacă doriți să participați la studiul de față, este important să înțelegeți de ce facem această cercetare și ce va presupune ea. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile următoare și să nu ezitați să ne contactați dacă ceva este neclar sau doriți să primiți mai multe informații.
DESPRE CE ESTE STUDIUL
Scopul acestui studiu este să înțelegem modul în care a fost gestionată comunicarea în perioada crizei provocate de pandemia COVID-19 (coronavirus) în România. Cercetarea a fost inițiată de organizația europeană EUPRERA / European Public Relations Education and Research Association printr-o rețea internațională de cercetare dedicată: COM-COVID Network. În România, rețeaua este reprezentată de o echipă de cercetători din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București).
https://euprera.org/what-we-do/member-networks/com-covid/Rezultatele cercetării ar putea ajuta la îmbunătățirea practicilor de comunicare și eficientizarea lor în posibile viitoare crize.
CE VA TREBUI SĂ FACEȚI DUMNEAVOASTRĂ
Dacă decideți să participați la acest studiu, vă rugăm să completați acest chestionar online, acțiune care necesită aproximativ 20 de minute. Suntem recunoscători dacă puteți distribui linkul către acest formular și prietenilor, familiei sau colegilor de serviciu, întrucât încercăm să strângem răspunsuri de la cât mai multe persoane posibil de pe teritoriul României.
SUNT OBLIGAT SĂ PARTICIP?
Participarea este voluntară, iar completarea chestionarului poate avea loc oricând în intervalul 1-31 octombrie 2020.
IDENTITATEA MEA VA FI FĂCUTĂ PUBLICĂ?
Toate informațiile private primite prin intermediul acestui chestionar vor fi păstrate confidențiale. În timpul analizării datelor, respondenților li se va aloca un cod numeric în loc de nume, astfel încât identificarea personală să nu fie posibilă.
CE SE VA ÎNTÂMPLA CU INFORMAȚIILE OFERITE PRIN ACEST CHESTIONAR?
Toate informațiile colectate în această cercetare vor fi păstrate în siguranță, iar datele care pot duce la identificare (cum ar fi numele și adresa de e-mail - date opționale), vor fi înlăturate pentru a asigura anonimizarea. Rezultatele cercetării vor fi publicate în reviste științifice sau în spațiul public sub forma unor rapoarte de cercetare, vor fi prezentate la conferințe științifice sau în cadrul unor întâlniri cu factorii de decizie în politici publice. În oricare dintre variantele de mai sus, confidențialitatea celor care au participat la studiu este garantată.
PE CINE POT CONTACTA PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE CERCETAREA DE FAȚĂ?
Dacă aveți nelămuriri sau doriți să primiți mai multe informații despre studiul nostru, vă rugăm să contactați un membru al echipei:
prof. univ. dr. Camelia CMECIU (
camelia.cmeciu@fjsc.ro)
lect. univ. dr. Anca ANTON (
anca.anton@fjsc.ro)
lect. univ. dr. Anamaria NICOLA (
anamarianeagu@fjsc.ro)