Open brief van de kso-scholen
De directies van de kso-scholen maken zich ernstig zorgen over de eigenheid van hun studierichtingen in het gemoderniseerde secundair onderwijs.
Onze vakgroepen van de algemene vakken bekeken de nieuwe eindtermen en elke vakgroep vraagt meer lestijden per week want de nieuwe eindtermen betekenen een gevoelige verzwaring van de algemene vorming in alle studierichtingen. Maar meer lestijden per week voor algemene vorming betekent minder ruimte voor de kunstvakken in het specifiek gedeelte, minder ruimte voor de eigenheid van ons artistiek aanbod.
Directies van TSO en BSO scholen riepen al vorig jaar op om die algemene vorming nog eens grondig te bekijken en af te slanken omdat zij vrezen dat zij geen tijd genoeg zullen hebben om technisch geschoolde leerlingen af te leveren. Wij kunnen alleen maar aansluiten bij hun protest.

Deelt u onze bezorgdheid? Deel deze brief dan op uw sociale media en onderschrijf via dit formulier onze vraag aan het Vlaams Parlement om de eindtermen te herzien.

Wil je de brief nog eens lezen? klik dan hier: https://drive.google.com/file/d/1ogvEWZZVqtZxEI0pqTFpHbjM2fUlqX5k/view?usp=sharing


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Mijn naam *
Mijn organisatie *
Mailadres van mijn organisatie
Ik steun de vraag van de kso-scholen naar een aanpassing van de eindtermen om zo voldoende tijd te behouden voor de artistieke vorming van hun leerlingen.
Clear selection
Je mag mijn naam, of die van mijn organisatie, opnemen in de lijst van ondertekenaars bij de publicatie van de brief.
Clear selection
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of De! kunsthumaniora.