Adgang til hurtigt internet
Mange husstande i området oplever allerede i dag dårligt internet og meget varierende hastigheder på at hente hjemmesider, streame osv. Samtidig vil fremtiden byde på mange flere tjenester og stille krav til hurtigere net til f.eks. musik og TV streaming, hjemmearbejdspladser, spillekonsoller, samt elektroniske enheder i hjemmet som efterhånden kommer på nettet. Derfor har grundejerforeningen undersøgt hvordan vi kan hjælpe til at sikre et bedre net for beboerne.

Hovedparten af husstandene i foreningen får i dag internet via telefonledning eller via koax kabel (”kabeltv”), drevet af TDC. TDC ønsker ikke i øjeblikket at udbrede koaxkabler til alle interesserede, og endvidere er kabeltv relativt dyrt. Mobilbredbånd fungerer fint, når der er dækning og bedst ved få tilsluttede enheder i hjemmet, og bedst udendørs.

Vi har derfor været i dialog med forskellige leverandører af fibernet til området. For øjeblikket er eneste leverandør i vort område Gigabit . Gigabit leverer forskellige pakker med forskellige hastigheder og tilsvarende priser, 100-5000 Mbps for 249-499 kr/md, dertil kommer gravning og etablering. Se mere om priser nedenfor.

I bunden af denne side må du meget gerne tilkendegive om du er interesseret eller ej inden 1. september, så vi ved om vi kan gå videre med dette arbejde.
Opdatering
Den endelige tilmelding er allerede i gang, så dette spørgeskema er ikke aktivt længere. Gå ind på gigabit.dk og skriv din adresse i feltet midt på skærmen, så kan du melde dig til.
Hvorfor skal jeg tilslutte mig?
Den dyre etableringsomkostning er nedgravningen af fiberkablerne. Hvis der er tilstrækkelig interesse vil Gigabit trække kabler til de interesserede. Uden tilstrækkelig tilmelding vil Gigabit ikke etablere nettet. Vi skal derfor have mange interesserede for overhovedet at få fibernet.

En evt. senere husstandstilslutning til et etableret fibernet er sandsynligvis mulig, men til en højere etableringspris.

Adgang til fibernet forøger værdien af din bolig, og efterspørges af evt. fremtidige købere.
Hvad koster det for mig?
Ved tilstrækkelig tilslutning er prisen per husstand for gravning inkl. 60 måneders fibernet 100/100 Mbps kr.13.000. Arbejdslønnen, svarende til 12.000, giver et håndværkerfradrag, så beløbet svarer til 165 kr/md efter fradrag. Højere hastigheder kan bestilles mod ekstrapris. Eksempelvis 1000/1000 Mbps til 99/md.
Er det bindende for mig?
Nej, for nuværende vil vi høre interesserede beboere. Senere vil en evt. tilslutningsaftale blive indgået.

Efter at en aftale er indgået mellem dig og Gigabit og du har betalt etableringsomkostninger kan du få ved opsigelse få er du bundet i 60 måneder, indtil de ovenstående omkostninger er dækket ind.
Er Grundejerforeningen ejer af nettet?
Nej, den enkelte beboer indgår selv aftale med Gigabit. Grundejerforeningen har undersøgt mulige leverandører af fibernet, men alene Gigabit har vist interesse for at levere fibernet.
Grundejerforeningen er helt uden ansvar og indflydelse på aftalen.
Jeg er interesseret i uforpligtende tilmelding, hvad gør jeg?
Ejer af husstanden kan inden 1. juli tilmelde sig helt uforpligtende her.
Jeg er ikke interesseret
Vi vil gerne høre fra dig alligevel, så svar gerne her.
Jeg har spørgsmål
Spørgsmål kan sendes til Jesper og Carsten i grundejerforeningen på email: nytfiber@gmail.com
Du kan også læse mere om Gigabit på hjemmesiden https://gigabit.dk/projekter.html
Er du interesseret i nyt hurtigt internet via fiber? *
Navn *
Your answer
Email
Your answer
Vejnavn og nummer *
Your answer
Evt. kommentar
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy