Millainen asunnoton sinä olisit?
Asunnottomiksi joutuneet ratkovat majoittumisongelmaansa monilla hämmästyttävän kekseliäillä ja sinnikkäillä tavoilla. Monia heistä ei voi kuin ihailla! Asunnottoman ja varsinkin sisäilmakodittoman elämä vaatii nimittäin usein kekseliäisyyttä, rohkeutta ja sisua - jopa todellista sankaruutta. Tee tämä leikkimielinen mutta vakava testi niin näet, millainen asunnoton sinä olisit!

Kaikki testissä käytetyt tapausesimerkit ovat poimintoja sisäilmakodittomien elämästä Suomessa. Tosielämässä asunnottomuuden ratkaisutapoja on yhtä monta kuin on asunnottomia.
1. Saat eräänä päivänä yllättäen tietää, että seuraavana aamuna klo 8 alkaen olet asunnoton. Sinulle on unohdettu ilmoittaa asuntosi remontista ja vuokrasuhteesi ennenaikaisesta päättymisestä. Miten toimit?
Clear selection
2. Päätät muuttaa lapsesi kanssa lapsuudenkotiisi vanhempiesi luo, koska muuten ette enää selviä kotinne sisäilmasta puhjenneesta sairaudesta. Tehtyäsi muuttoilmoituksen tajuat, että vanhempasi tekevät kaikkensa ajaakseen teidät kadulle: he kohtelevat väkivaltaisesti sinua ja lastasi, koska eivät usko sisäilmasairauteen. Mitä teet?
Clear selection
3. Homevaurioitunut talosi asetetaan asumiskieltoon. Päätät lapsesi kanssa jäädä kesäksi kotisi pihalle, sillä sairaana sinulla ei ole kuntoa eikä varaa vuokra-asuntoon. Miten aluksi järjestäisit majoituksenne?
Clear selection
4. Syksyllä sinulle ja lapsellesi tulisi kylmä nukkua ulkona. Niinpä pyytäisit apua kunnalta, mutta sosiaalitoimi katsoisikin sinut huonoksi vanhemmaksi kesämajapaikkasi johdosta ja ottaisi lapsesi huostaan. Mitä tekisit?
Clear selection
5. Yllättäen sinulle tarjoutuu tilaisuus majoittua talveksi igluun. Mitä tekisit?
Clear selection
Next
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy