Trening za organizacije civilnog društva: "Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti"
Bečejsko udruženje mladih u okviru projekta "Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti" raspisalo je javni poziv za učešće na nacionalnom treningu o dekonstrukciji lažnih vesti za predstavnike organizacija civilnog društva Srbije.

Poziv je otvoren za ukupno 10 organizacija civilnog društva mladih i za mlade, a ispred svake organizacije mogu učestvovati po dva predstavnika na obuci koju će voditi edukatori Novosadske novinarske škole i Bečejskog udruženja mladih.

Trening ima za cilj podizanje kritičke svesti mladih o važnosti borbe protiv dezinformacija i lažnih vesti i unapređenje angažovanja mladih na aktivnostima koje doprinose podizanju nivoa medijske i informacione pismenosti kroz osnaživanje vršnjačkih edukatora. Polaznici će nakon obuke biti osnaženi da realizuju lokalne kampanje i akcije na temu lažnih vesti kako bi stečeno znanje preneli mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Prijava je otvorena do 20. januara, a selekrovane organizacije biće obaveštene dan kasnije. Obuka će se održati od 27. do 30. januara u hotelu Norcev na Fruškoj gori.

Projekat "Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti" sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa "Mladi i mediji za demokratski razvoj" Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naziv organizacije? *
Grad / opština? *
E-mail organizacije? *
Dosadašnje aktivnosti na polju neformalnog obrazovanja i aktivizma mladih i za mlade (obuke, seminari, treninzi, volonterske aktivnosti, akcije, sekcije, radionice, sportske i umetničke aktivnosti, razmene...) koje je sprovela vaša organizacija *
Da li je vaša organizacija do sada učestvovala ili organizovala obuke na temu lažnih vesti i medijske pismenosti u svojoj lokalnoj zajednici? Koje? *
Prvi predstavnik:
Ime i prezime? *
Broj telefona? *
E-mail adresa? *
Drugi predstavnik:
Ime i prezime? *
Broj telefona? *
E-mail adresa? *
Kako ste saznali za ovaj poziv? *
Ukoliko imate dodatni komentar ili posebne potrebe možete ih ovde napisati.
* Smatra se da se svi izrazi upotrebljeniu muškom gramatičkom rodu u ovom formularu odnose i na ženski rod
Obaveštenje o obradi ličnih podataka // Notice Regarding Processing Personal Data
Lične podatke koje unosite u ovoj formular obrađuje Bečejsko udruženje mladih (BUM), sa adresom Glavna 47, Bečej, a za potrebe evidentiranja učesnika i efikasnije organizacije događaja za koji se prijavljujete. Prikupljeni lični podaci neće se koristiti u druge svrhe sem u svrhu za koju su prikupljeni.

The personal information collected by filling out this form is processed by Becej Youth Association (BUM), located at 47th Main steet, Bečej, for the purpose of registering attendees and more effective organization of the Event. Any personal information collected will not be used for any purpose other than the purpose for which it was collected.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Bečejsko udruženje mladih. Report Abuse