Pikkulahden alueen kehittäminen – mistä aloitetaan?

Asemakaava Raahen Pikkulahden ranta-alueiden kehittämiseksi alkaa olla valmis. Uusi asemakaava ja siihen liittyvä Pikkulahden puisto-, virkistys- ja liikuntasuunnitelma mahdollistaa alueen jalostamisen kaupunkilaisten ja turistien keskuspuistoksi. Asemakaava tulee kevään 2020 kuluessa kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Sen jälkeen päästään toteuttamisvaiheeseen. Suunnitelmaan sisältyvien kohteiden rakentaminen on ajateltu toteutettavaksi yhdeksässä vaiheessa. Nyt kysymmekin – mistä suunnitelmien toteuttaminen pitäisi aloittaa?

Kaavaehdotuksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus la 22. helmikuuta 2020 klo 13–16 Brain Centerissä (os. Rantakatu 5). Osana tilaisuutta järjestetään Pikkulahden kaava-alueeseen liittyvä nuorten, koululaisten ja päättäjien paneelikeskustelu, jonka teemana on alueen rakentamisen työjärjestys sekä se, miten Pikkulahden rakentaminen vaikuttaa Raahen vetovoimaan. Jätä oma kysymyksesi panelisteille tämän lomakkeen kautta ja tule kuulemaan vastaus kysymykseesi yleisötilaisuuteen!
Suunnitelmat toteutetaan vaiheittain – mikä on kohteiden rakentamisen tärkeysjärjestys sinun mielestäsi?
Suunnittelualueen rakentaminen ja siten myös kustannukset on esitetty jaettavan yhdeksään toteuttamisvaiheeseen seuraavasti:

VAIHE 1: Rantapuiston rakentaminen kokonaisuudessaan sekä isojen laivojen laituri.

VAIHE 2: rakennetaan uimarannan ympäristön maastonmuotoilut ja niiden istutukset, beach volley -kentät sekä rannan muuri ja kevyen liikenteen väylät. Yritykselle rakennetaan varastotilat ja Rantapuiston kuntoiluvälineet asennetaan rakennettavaan kuntopuistoon.

VAIHE 3: rakennetaan uusi kevyen liikenteen silta sekä Maafantin kevyen liikenteen väylä.

VAIHE 4: rakennetaan uimalan alueen toiminnot: Laituri, aukiokiveys, uimakopit, leikkialue, parkour-alue, kiipeilyseinä, trampoliinirata, verkkokiipeily, vesiliukumäki, pyöräpaikat sekä pensasistutukset. Lisäksi rakennetaan ruuhka-ajan pysäköintialue.

VAIHE 5: rakennetaan Kauppatorin ympäristö, tapahtumapuisto ja Koulukadun päätteenä oleva pysäköintialue.

VAIHE 6: rakennetaan keskusleikkipuisto ja ympäröivät puistoalueet.

VAIHE 7: rakennetaan Maafantin kivituhkapolku, pitkospuut, nuotiopaikka sekä näkötorni.

VAIHE 8: rakennetaan Mustan saunamaailma sekä kokoustilat.

VAIHE 9: rakennetaan maauimala kokonaisuudessaan.

Tutustu tarkemmin vaiheistukseen ja kustannuksiin osoitteessa: bit.ly/pikkulahti_vaiheistus sekä koko alueen kaavoitusprosessiin bit.ly/pikkulahti_asemakaava. Vaiheistuskartta ja havainnekuva suunnitelma-alueesta löytyvät ladattavina versiona osoitteista bit.ly/pikkulahti_toteuttamisvaiheet sekä bit.ly/pikkulahti_suunnitelma.
Mikä on mielestäsi paras työjärjestys eli mitkä kohteista saisi toteutua pikimmin ja minkä ehtii myöhemminkin? Laita mielestäsi viisi tärkeintä toteutusjärjestykseen
Toteutus ensimmäisenä
Toteutus toisena
Toteutus kolmantena
Totetutus neljäntenä
Toteutus viidentenä
Rantapuisto
Uimarannan ympäristö
Kevyen liikenteen silta ja väylä uimarannalle
Uimalan alue
Kauppatori ja tapahtumapuisto
Keskusleikkipuisto, hulevesipuisto ja piknik-alue
Maafantti
Mustan saunamaailma
Maauimala
Vapaa kommentti toteutusjärjestykseen
Your answer
Kysymys yleisötilaisuuden paneelikeskusteluun
Your answer
Vastaajan ikä *
Vastaajan kotipaikkakunta *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy