Mala Studilica - Specijalizirani intenzivni program pripreme djece za polazak u školu
Polazak u školu je za dijete, a i njegove roditelje, jedan od najvažnih trenutaka u životu. Dijete polaskom u školu postaje dio organizirane i strukturirane sredine, izlaže se sustavu vrednovanja i natjecanja, uz mogućnost doživljavanja neuspjeha i kritike. U školi se prvi puta susreće s obvezama, osjećajem odgovornosti i novom organizacijom života.

Iako znamo da je škola mjesto u kojem se tek uče slova, brojevi, razvijaju vještine čitanja, pisanja i računanja, svjedoci smo činjenice da je naš obrazovni kurikulum zahtjevan i traži brzo napredovanje u tim vještinama, što neka djeca ne mogu uvijek tako brzo dostići. Stoga, školski dani mogu biti uzbudljivi, ali i popraćeni strahom i neugodom.

Često osjećaj nelagode i straha imaju i roditelji koji su zabrinuti kako će se njihovo dijete prilagoditi zahtjevima škole, hoće li biti uspješno te hoće li naći prijatelje. Ova obostrana zabrinutost utječe na osjećaj zadovoljstva, motivaciju za učenje i ukupan stav prema školi.

Zbog ovih činjenica vrlo je važno pravovremeno procijeniti spremnost djeteta za školu koja podrazumijeva predvještine potrebne za usvajanje čitanja, pisanja i računanja kako se eventualne poteškoće u razvoju pismenosti i računanja u školi ne bi produbile te socioemocionalnu zrelost. Ukoliko se utvrde bilo kakve poteškoće, potrebno ih je pravovremenim i najprimjerenijim postupcima otkloniti.

Da bismo proces usvajanja vještina čitanja, pisanja i računanja učinili što uspješnijim, a uključivanje u obrazovni sustav što manje stresnim, osmišljene su edukativne radionice za predškolce. Na radionicama će se raditi na poticanju razvoja (pred)vještina potrebnih za uspješan polazak i prilagodbu na školu, a to su: predvještine čitanja i pisanja, matematičke predvještine, vježbanje socio-komunikacijskih, jezičnih vještina po svim sastavnicama, vježbanje pažnje i koncentracije, perceptivnih sposobnosti, vježbe fine motorike i grafomotorike, jačanje samopouzdanja u vlastite sposobnosti, poticanje samostalnosti u radu i jačanje motivacije za učenje.
Email address *
Vaše Ime i Prezime *
Your answer
Vaš kontakt broj *
Your answer
Ime i Prezime Vašeg djeteta *
Your answer
Datum rođenja djeteta *
MM
/
DD
/
YYYY
Dijete trenutno pohađa *
Required
Je li Vaše dijete uključeno u neki vid terapije? (Logoped, Radni terapeut, psiholog...) *
Kako ste čuli za nas? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy