Evolucija novca: kriptovalute - meetup u Startit Centru Subotica
U četvrtak, 26. septembra, u 19 časova u Startit Centru Subotica će biti održano prvi meetup u sklopu serije predavanja koju organizujemo u saradnji sa Bitkoin Asocijacijom Srbije.

Prvo predavanje razjašnjava nastanak kriptovaluta i bitkoina, njihov potencijal za online okruženje i budućnost novih business modela vezanih za kriptovalute. Saznajte kako je ideja sa CypherPunk liste dovela do novog koraka u evoluciji novca, koji se već neko vreme pripremao. Bitkoin je raspalio maštu Silikonske Doline prema novcu kojeg možemo programirati.

Govorićemo o osnovnim karakteristikama bitkoin kriptovalute i bitkoin platne mreže. Saznaćete koje su razlike između otvorenih i zatvorenih blokčejn baza podataka, i zašto je to važno u procesu kreiranje kriptovaluta. Pričaćemo i o najnovijim dešavanjima među velikim igračima: Fejsbukove najave o lansiranju svoje kriptovalute Libra, kao i nove kriptovalute Centralne Banke Kine.

Predavanje je namenjeno preduzetnicima koji razmišalju o biznis modelima vezanim za kriptovalute, zaljubljenicima u kriptovalute; privatnost i bezbednost na internetu, finansijskim stručnjacima, kao i svima koji žele da otkriju širu priču iza fenomena kriptovaluta.

Za praćenje predavanja nije potrebno specifično tehničko predznanje iz programiranja ili IKT.

O predavaču

Arvin Kamberi je ekspert za kriptovalute. Radi u polju digitalnih politika vezanih za: kriptovalute, blokčejn tehnologiju i decentralizovane modele. Kroz DiploFondaciju, učesnik rada Foruma o Upravljanju Internetom (The United Nation Internet Governance Forum). Objavljuje članke u oblastima: Kriptovaluta, Internet Governance, i tehničkih standarda na Internetu. Od 2016. godine je potpredsednik Bitkoin Asocijacije Srbije. Takođe, posmatrač je pri “EU Blockchain Observatory and Forum”

Prijave

Događaj je zakazan za 26. septembar u 19 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu.
Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.
Ime i prezime: *
Your answer
E-mail: *
Your answer
Da li želite da se prijavite na Startit Bilten i primate informacije za događaje u Startit Centru Subotica? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Startit. Report Abuse