Kedves Örökbefogadó Szülő!
Az ELTE PPK Pszichológiai Intézetében folyó Örökbefogadó családok szociálpszichológiai és interkulturális aspektusai című doktori értekezés tudományos vizsgálatához kérjük egyrészről közreműködését, mely Keresztes-Takács Orsolya (keresztes-takacs.orsolya@ppk.elte.hu) az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola doktorjelöltje és témavezetője Dr. Nguyen Luu Lan Anh, az ELTE PPK Interkulturális Pszichológia és Pedagógiai Intézet vezetésével készül. A kérdőív másrészről a Miskolci Egyetem BTK – Kulturális Antropológia szakára készülő szakdolgozat részét képezi, amelyet Erős Barbara (rebarbaros@yahoo.com) készít konzulense Dr. Biczó Gábor vezetésével.

A kutatás középpontjában az egy vagy több roma/cigány gyermeket örökbefogadó, nem roma szülők állnak. Azt vizsgáljuk, hogy ezek a szülők hogyan érzékelik, értelmezik az örökbefogadói létet és a roma identitást.

A kutatásban az Ön személyes véleményére vagyunk kíváncsiak. Párkapcsolatban élő szülők külön - külön is kitölthetik a kérdőívet, mivel nem családi, hanem egyéni válaszokat kíván a kérdőív feltárni.

A kérdőív kitöltése tapasztalatink alapján 20 percet vesz igénybe, teljesen anonim és természetesen bármikor abbahagyható. Az adatokat biztonságos, nem módosítható, összevont módon és bizalmasan kezeljük, csak a csoportra illetve egy általános képre vonatkozólag kívánunk majd következtetéseket levonni. Nagyon fontos lenne ez okból is, hogy minden kérdésre válaszoljon, ezzel is segítve munkánkat, amit előre is nagyon köszönünk.

Ha bármilyen kérdés merülne fel Önben a vizsgálat kapcsán, forduljon hozzánk bizalommal a fent megadott e-mail címek egyikén.

Köszönjük az együttműködést és segítséget felmérésünk elkészítéséhez!

Kérem, amennyiben elmúlt 18 éves, elfogadja a fenti feltételeket, a kérdőív megkezdéséhez járuljon hozzá a kutatásban való részvételhez.

*
Required
Roma/cigány származású (legalább az egyik) örökbefogadott gyermeke? (Ha csak részben roma/cigány származású kérem akkor is folytassa tovább a kitöltést!) *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms