MANIFEST: Les treballadores culturals davant la segona onada (novembre 2020)
Com tantes altres treballadores de la resta de sectors, les treballadores culturals estem en una situació totalment crítica. La pandèmia limita extremament la nostra feina, però no és l’únic motiu que ens impedeix treballar: també ho fan les mesures restrictives imposades pels governs.

Moltes de nosaltres estem sense ingressos econòmics des de l’inici de la crisi del coronavirus. Les ajudes de l’administració, insuficients i massa vegades incompatibles, no han arribat a les treballadores i aguditzen encara més l’actual crisi social, així com la destrucció de llocs de treball dins la nostra professió.

S’han fet grans esforços per demostrar que la cultura és segura a nivell sanitari, i en moments de màxima vulnerabilitat i fort aïllament social són imprescindibles els espais d’expressió cultural per garantir el benestar emocional de les persones del nostre país. Ara més que mai, la cultura és un bé essencial.

Per aquest motiu, reclamem de manera urgent:

1 - Ajudes directes per a totes les treballadores de la cultura que ens permetin viure dignament. És el moment d’establir una renda bàsica universal per a totes les persones del país.

2 - Pagament íntegre per part de la Generalitat de totes les actuacions cancel·lades o ajornades arran de les mesures restrictives que s'han imposat i que s’imposin en un futur.

3 - Que es posi immediatament en funcionament la taula de treball interdepartamental de les treballadores de la cultura aprovada pel Parlament. Aquest ha de ser l’espai on consensuar amb els sindicats culturals noves ajudes i mesures i futurs plans de recuperació cultural, i ha de ser l’espai de treball col·lectiu que acabi amb la precarietat endèmica de les treballadores culturals.

Us animem a totes les treballadores culturals a seguir manifestant-vos i us convoquem a una concentració el proper dijous 5 de novembre a les 10.00 davant la seu del Departament de Cultura (La Rambla, 8, Barcelona) o a davant dels ajuntaments de tots els municipis arreu del territori, per transmetre les nostres peticions.

SINDICATS IMPULSORS:

ATECAT (Associació de Tècnics de l'Espectacle de Catalunya)
TECNICAT (Sindicat de Tècnics)
SMAC! (Sindicat de Músics Activistes de Catalunya)
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Com firmes? *
Nom *
Correu electrònic (si signes com a sindicat, associació o col·lectiu)
PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL | En compliment del Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), i la Llei (ES) 1/1982 de protecció civil, dret a l’honor, intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, t'informem del següent. El responsable de les dades facilitades lliurement és el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya SMAC! (NIF G66978131), amb correu electrònic contacte@sindicatsmac.cat. En nom de l'organització i dels sindicats impulsors tractarem la informació que ens faciliteu per tal de mostrar les adhesions al manifest de les treballadores culturals. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Tens dret a obtenir confirmació sobre si el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya SMAC! estem tractant les teves dades personals, per tant tens dret a accedir a les teves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries. *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy