Hämeenlinnan excursio 16.12.
Armeijakauppoja ja museoita
Aika: pe 16.12.2016 klo 10 alkaen
Paikka: Hämeenlinna

Hämeenlinnassa on jotain mitä ei ole Helsingissä. Kaksikin hyvää armeijakauppaa, joista mukaan tarttuu jotakin. Museovierailun yhteyteen siis yhdistämme nämä kätevästi.
- Etulinja-myymälä, reserviläisten ylläpitämä
- Millog-kauppa (SA-kauppa)

Museo Militaria on valtakunnallinen tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien historiaa esittelevä museo, joka sijaitsee Linnan kasarmilla, keskiaikaisen Hämeen linnan vieressä. Museo aloitti toimintansa 1.1.2013, kun Suomen Tykistömuseo Hämeenlinnasta, Pioneerimuseo Miehikkälästä ja Viestimuseo Riihimäeltä yhdistettiin yhdeksi museoksi. Museo Militarian laaja keskiajalta nykyaikaan etenevä perusnäyttely on rakennettu vanhan kasarmirakennuksen kolmeen kerrokseen.

Suomen tykistö-, pioneeri ja viestiaselajien lisäksi mukana ovat esimerkiksi Suojeluskunta- sekä Lotta Svärd -järjestöjen ja Sotilaskotijärjestön vaiheet. Ulkonäyttelyalueella on esillä kymmeniä tykkejä ja pioneerien raskasta kalustoa. Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja myös museon kolmen aselajin ulkopuolelta. Nyt vaihtuvana näyttelynä on 8.10. avattu vaihtuvien näyttelyjen osasto jääkäripioneereistä ja 100-vuotiaasta pioneeriaselajista, samoin kuin myös 100-vuotiaasta jääkäritykistöstä!

Osallistumismaksu 8 € (jäsenhinta). Sillä saat matkat, museon pääsylipun ja asiantuntijaoppaan palvelut. Lähtöaika ja matkustustapa ilmoitetaan ilmoittautuneille. Ei-jäsenille 23 €. Rajoitettu osallistujamäärä. Yhteiskuljetukset, lähtö n. klo 10.

Nimi
Your answer
Onko sinulla auto käytössä?
Your answer
Mistä kaupunginosasta lähdet matkaan?
Your answer
Sähköposti
Your answer
Puhelin
Your answer
Oletko jäsenenä
Muuta asiaa?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms