Hogyan beszélgetsz saját gyerekeddel a fogyatékosságokról?
Kedves Kitöltő! Ez az Egy Sima Egy Fordított - Egyesület az Inklúzióért anonim kérdőíve olyan szülők számára, akik sem maguk, sem más közeli családtagjuk miatt nem érintettek semmilyen fogyatékosságban . Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha jártadban-keltedben olyan felnőttekkel, gyerekekkel, családokkal találkozol, akik valamilyen fogyatékosságban vagy spéciségben érintettek hogyan reagálsz, neked mi segít, hogy ne gyere zavarba, hogy jól tudj kapcsolódni, és ebben a gyerekedet is segíteni tudd.
Az egyszerűség kedvéért, főleg játszótéri szituációkra kérdezünk, de bármilyen más élményt is megoszthattok. A válaszok felhasználásával egy blogbejegyzés készül majd ide:
https://www.egysimaegyforditott.com/blog - A kitöltés határideje 2021. május 28. 20:00
Nagyon köszönjük a részvételedet! Sokat számít a véleményed!
Nemed *
hány gyermeked van? *
Hány éves(ek)? *
Mennyire tartod fontosnak, hogy a gyerek(ei)d találkozzanak és tudjanak a fogyatékosság témaköréről? *
egyáltalán nem tartom fontosnak
nagyon fontosnak tartom
Milyen intézménybe jár(nak) a gyermeke(i)d? (több gyerek esetén többet is jelölhetsz)
Van-e a családodban, baráti körödben, gyermeked csoportjában valamilyen fogyatékosságban érintett vagy speciális igényű gyerek vagy felnőtt? Ha van, írd le kérlek milyen érintettsége van!
Van-e a mindennapi útvonalatokon olyan közterület, ahol gyakran össze lehet futni valamilyen fogyatékosságban érintett emberekkel pl. egy speciális intézmény közelsége miatt?
Clear selection
Ha találkozol egy fogyatékosságban érintett emberrel az utcán, hogyan reagálsz?
Clear selection
Ha egy fogyatékosságban érintett emberrel találkoztok, és a gyereked feltűnően bámulja őt, hangosan kérdezősködni kezd, első ösztönös reakcióként általában hogy viselkedsz ilyen szituációban? Többet is megjelölhetsz. *
Required
Ha alaposan felkészülhetnél egy ilyen fenti szituációra, nem érne meglepetésként, hogyan reagálnál legjobb belátásod szerint? *
Ha a játszótéren találkoztok egy fogyatékosságban érintett vagy speciális nevelési igényű gyerekkel és szüleivel, érzel-e késztetést arra, hogy beszélgess velük, vagy akár közös játékot kezdeményezz velük és a saját gyerekeddel?
Clear selection
Szerinted egy speciális gyerek szüleinek dolga-e, hogy kezdeményezzék a kapcsolatteremtést pl. a játszótéren?
Clear selection
Mit érzel a legnagyobb nehézségnek , ha erről a témáról kell a gyermekeddel kommunikálnod? Több választ is megjelölhetsz.
Neked hogy tudna segíteni egy érintett gyermek szülője a játszótéren abban, hogy könnyebben megértesd a saját gyerekeddel az adott gyermek fogyatékosságát, spéciségét?
Üzennél-e valamit a fogyatékosságban érintett embereknek, vagy érintett gyerekek szüleinek, amit szívesen elmondanál, de fura lenne egy játszótéren vagy az utcán idegenként közölni?
Van-e bármi más monadnivalód ezzel a témával kapcsolatban, amire itt nem kérdeztünk rá?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy