Aanmeldformulier mantelzorgcompliment
Het mantelzorgcompliment is een vorm van waardering van de gemeente. Ieder gemeente is verplicht een passend compliment te geven aan haar mantelzorgers. De gemeente Zeewolde heeft ervoor gekozen om het compliment in de vorm van een geldbedrag uit te keren. Het mantelzorgcompliment betreft een bedrag van € 100 per hulpbehoevende persoon. Voorheen werd het compliment gekoppeld aan de indicatie van de hulpbehoevende, nu dient u zich als mantelzorger zelf aan te melden om in aanmerking te komen. Het compliment wordt jaarlijks rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november, maar uiteindelijk eind november uitgekeerd.

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u intensief zorgt voor uw naaste. Voorwaarde is dat:
- Uw naaste aanwijsbaar chronisch ziek of beperkt is.
- De zorg langer duurt dan 3 maanden.
- U minstens 8 uur per week belast bent met de zorg.
- Uw naaste niet is opgenomen in een zorginstelling vallend onder de Wet Langdurige Zorg zoals een verpleeghuis.
- De persoon waarvoor u zorgt in Zeewolde woont. Als u zorgt voor iemand buiten Zeewolde komt u mogelijk in aanmerking voor de regeling rondom het mantelzorgcompliment van de betreffende gemeente.

De registratie van mantelzorgers vindt plaats bij de afdeling mantelzorgondersteuning van Stichting Welzijn Zeewolde (voorheen Steunpunt Zeewolde). De mantelzorgconsulent beoordeelt uw aanmelding en zal bij twijfel navraag bij u doen. 1 keer per jaar overhandigen we uw adresgegevens en bankrekeningnummer aan de gemeente, afdeling WMO. U ontvangt dan in oktober een brief van de gemeente over de procedure rondom het mantelzorgcompliment. De gemeente streeft ernaar het compliment in november aan u uit te keren.
Buiten dit contact met de gemeente blijven uw gegevens strikt en alleen bij de Stichting Welzijn Zeewolde, afdeling Mantelzorg.

U kunt het formulier uiterlijk tot 15 oktober 2018 afgeven bij de servicebalie van Welzijn Zeewolde in de Meermin, op werkdagen tussen 14.00 - 16.00 uur (m.u.v. woensdag) of sturen naar j.aarssen@welzijnzeewolde.nl of per post naar: Stichting Welzijn Zeewolde, afdeling Mantelzorg, Kerkplein 20, 3891 ED Zeewolde.


*Vereist

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Het Media Lab. Report Abuse - Terms of Service