Berätta om en situation

Sidan makeimpact.se bygger på verkliga situationer från alla slags människor, i olika yrkesroller, åldrar, kön, sexuell läggning och etnicitet.

Vi vill fortsätta bygga ut sidan och behöver din hjälp att samla fler situationer där du känt att du velat säga ifrån/uppmärksamma, antingen för din egen räkning eller någon annans. Det kan vara precis överallt - släktmiddagen, fikabordet, lunchrummet, mötet, vid kopiatorn, på julfesten. Nåt chefen sa, en kommentar du gärna sluppit höra, en sexistiskt eller rasistisk anmärkning under ett samtal, eller osynliggörande under ett möte.

Du kan berätta:
- om en situation där du önskat att du sagt/gjort/uppmärksammat något. Och om du i efterhand vet hur, berätta vad du hade gjort!
- om en situation där du reagerade och hur det fungerade
- om en situation och hur andra omkring dig reagerade/hur du önskat att de reagerat

Vi lovar att avanonymisera allt vi kan och din situation kommer bara användas på denna hemsida för att fler ska känna igen sig och många kan få inspiration.

==Anonymt==
Vi kommer inte be om ditt namn eller några kontaktuppgifter alls. VI kan komma att formulera om vissa texter för att passa formatet på hemsidan och om du så önskar. Vi vill att du ska kunna skriva så ledigt som möjligt utan att behöva tänka på de sakerna. Och kom ihåg, du är sannolikt inte den enda med din historia, du lär känna igen dig när hemsidan släpps.

==Vi som samlar in och bygger hemsidan==
Vi heter Oscar och Noelle och vi gör detta som privatpersoner i första hand. Vi vill skapa en bättre skola, mysigare fikaraster och inkluderande klassrumsmiljöer. VI är helt övertygade om att bryta dåliga kulturer och jargonger blir som ringar på vattnet om några av oss börjar. Då blir fler inspirerade. Men för att lära oss måste vi öva och för att öva behöver vi undervisningsmaterial - där kommer du in!

Till dig som INTE har en situation att berätta om och bara vill tala om att du inte gillar det vi gör - låt bli att besöka sidan istället och hata inte i vårt formulär - vi raderar allt som inte är relevant för att utveckla vår sida.

Beskriv din situation så utförligt du kan *
Your answer
Jag vill att ni omformulerar min text för att säkra ytterligare anonymitet *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy