Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma vol. 6 – Monika Rusak
Termin: 30.6.2022., četvrtak, 15:00 - 19:00
Trajanje radionice: 4 sata

Lokacija i adresa: Varaždin, Petra Preradovića 4 Varazdin, Croatia  
Više o prostoru lokacije: https://www.facebook.com/pecetri/

CILJNA SKUPINA: srednjoškolci, studenti, mladi do 35

STRUKTURA RADIONICE
Kao magistra medijske umjetnosti i prakse, Monika Rusak svojim raznolikim umjetničkim djelovanjem, od fotografije preko produkcije video umjetnosti do umjetničkih instalacija,  održava kontinuum suvremenosti eksperimentiranjem različitim medijima i tehnikama te propitivanjem aktualnih tema koje prenosi u umjetničke radove. Svakodnevno smo okruženi digitalnom fotografijom. Fotografija može se izraditi digitalnim fotoaparatom, ali se dobiva i kao produkt skeniranja. Skenografija je proces snimanja digitaliziranih slika objekata u svrhu stvaranja umjetnosti koja se može ispisivati uz pomoć. Skenografija likovne umjetnosti razlikuje se od tradicionalnog skeniranja dokumenata pomoću atipičnih objekata, često trodimenzionalnih zbog vlastite prirode skenerovog djelovanja. Zanimljivo je kod samog skenera što izrada skena može potrajati i do nekoliko minuta što se zapravo može iskoristiti na kreativan način. Na ovoj radionici bavit ćemo se eksperimentalnim filmom kojeg ćemo izrađivati preko skenera. Polaznici radionice će kroz eksperimentalni film naučit teoriju samog roda te kroz praksu koji su sve načini i  mogućnosti autorskog izražavanja u eksperimentalnom autorskom filmu.

BROJ SUDIONIKA
Broj sudionika radionice je ograničen na 6.

VODITELJICA
Monika Rusak rođena je 1991. godine u Varaždinu. Završila je osnovnu i srednju školu u rodnom gradu te nastavlja obrazovanje kroz preddiplomski studij Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever. Želeći proširiti svoje znanje iz fotografije, video obrade i grafičkog dizajna i izbrusiti novostečene vještine, nastavlja s diplomskim studijem Medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci pod mentorstvom izv. prof. art. Nadije Mustapić i izv. prof. art. Ingeborg Fülepp te 2015. godine stječe akademski naziv magistre medijske umjetnosti i prakse. Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno - eksperimentalni film „Zauvijek“ sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Film je prikazan na Ohrid Film Festivalu, 63. Pulskom Film Festivalu, 14. Liburnia Film Festivalu, 2. Filmska RUNDA (Osijek), 3. Međunarodni Studentski Film Festival (STIFF) (Nagrada selektora za najbolji film studenata APURI), kinu Galeriji Varaždin, 49. Reviji filmskog stvaralaštva u Vrbovcu, u sklopu natječaja „15 Minutes of Fame“u Kneževoj palači Zadar, u sklopu Međunarodnog dana mladih u organizaciji V4EYC202, POU Varaždin, Kina Gaja, Vanime u Varaždinu, GRISIAyouth 2018 - 3. Nagrada za film Zauvijek (Special mention) u Rovinju, festivalu 7 dana stvaranja u Pazinu te u sklopu grupne izložbe Memories / Other side project, osam hrvatskih umjetnika u Nivart centru u New Delhiju, Indija. Nakon završetka fakulteta, u potrazi za stalnim zaposlenjem, radi kao grafička dizajnerica i dizajnerica tekstila u tvrtci Grafko-Caspar d.o.o., nakon toga kao digital operator u tvrtci Calzedonia. U zadnjih nekoliko godina sudjelovala je u nizu edukacijskih, umjetničkih i kulturnih programa, pohađala radionice i bavila se umjetničkim radom te izlaganjem svojih radova. Područje rada kojim se bavi jesu fotografija i filmska umjetnost.  Članica je HDLU Varaždin, Filmsko kreativnog studia VANIMA te Savjeta mladih Grada Varaždina. Živi i djeluje u Varaždinu.

_____________________________________________

GDPR

Ispunjavanjem ovog obrasca smatra se da slobodno i izričito dajete svoju suglasnost za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka u svrhu promicanja udruge Filmsko kreativnog studija VANIMA na sličnim događanjima u organizaciji udruge Filmsko kreativnog studija VANIMA te u svrhu objave na njegovim mrežnim stranicama i društvenim mrežama, a u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (SL EU L119/1) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).

U svakom trenutku imate pravo prigovora na takvu obradu Vaših podataka bilo u odnosu na početnu ili daljnju obradu, u bilo koje vrijeme i besplatno putem e-mail adrese' morusak@gmail.com'. Vaše podatke ćemo brižno čuvati i obrađivati samo u gore navedene svrhe.


E-pošta *
Ime i prezime *
Kontakt broj *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy