Пријава за учесници: Школа Џон Галт
Џон Галт Школата претставува образовна програма за млади лица, кои се заинтересирани да го зголемат своето знаење и тоа во философијата на објективизмот промовиран од авторката Ејн Ренд.
Школата е бесплатна и за успешните учесниците е предвидена сертификат по завршувањето на школата, а секако и можности за дополнително меѓународно вмрежување и вклучување со школите од регионот.

Преку работилници, читачки клубови и гледање филмови кои ќе се одржуваат еднаш неделно во попладневните часови ќе се потрудиме да го доближиме творештвото на Ејн Ренд.

Најактивните студенти на школата ќе бидат наградени со стипендии за учество на Ејн Ренд Конференцијата, која ќе се одржува во февруари во Варшава, Полска, на која ќе имаат шанса да се запознаат со останатите учесници на ваквите школи кои се одржуваат низ Европа.

Проектот го спроведува Либертаниа - Центар за современа полтика, Битола со поддршка на Балкански објективистички центар, Белград, Ayn Rand Institute Europe и Правен факултет Битола.

Рокот за аплицирање е до 20 ОКТОМВРИ.
Име и презиме *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Образование *
Your answer
Е-маил за контакт *
Your answer
Контакт телефон (ќе биде користен во случај на погрешен е-маил или итно известување) *
Your answer
Што ве мотивира да се пријавите на школата? *
Your answer
Кои се вашите очекувања од школата?
Your answer
Дали претходно сте слушнале за Ејн Ренд (Ayn Rand)? *
Your answer
Како дознавте за школата? *
Би сакал/а да ја посета на конференцијата во Варшава во февруари 2020
За секакви прашања пишете ни овде или на e-маил: libertaniaccp@gmail.com
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.