Lansare Pachet de Resurse „Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale”
Federația VOLUM anunță lansarea primului pachet de resurse „Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale”, destinat organizațiilor și instituțiilor care implică voluntari în cinci domenii de intervenție: copii cu dizabilități, copii instituționalizați, persoane cu dizabilități locomotorii, copii cu autism, adulți victime ale violenței domestice. Evenimentul de lansare va avea loc pe 29 noiembrie, la Spațiul Public European, în București.

Acest demers face parte din proiectul „Voluntariat în Servicii Sociale”, realizat de către Federația VOLUM, în parteneriat cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany (Iași), Asociația Necuvinte (București), Fundația de Sprijin Comunitar (Bacău), Asociația Help Autism (București), Asociația SM Speromax Alba (Alba Iulia). Proiectul își propune să contribuie la creșterea accesului grupurilor vulnerabile la servicii sociale urmărind creșterea capacității ONG-urilor prin dezvoltarea la standarde profesioniste de programe de voluntariat destinate furnizării de servicii sociale și prin profesionalizarea managementului voluntarilor în organizații, în vederea completării resurselor umane specializate insuficient accesibile la nivel național.

Prin lansarea unui astfel de pachet de resurse, Federația VOLUM își propune să vină în sprijinul organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor care desfășoară programe de voluntariat pentru furnizarea de servicii sociale. Acest pachet a fost realizat cu sprijinul celor cinci grupuri de lucru, care au adus expertiză atât în ceea ce privește managementul voluntarilor, cât și în ceea ce înseamnă furnizarea serviciilor sociale pentru cele cinci tipuri de beneficiari. Pachetul de resurse cuprinde informații și instrumente privind managementul voluntarilor, adaptate nevoilor specifice lucrului cu categoriile de beneficiari menționate, precum: modalități de recrutare și selecție a voluntarilor, motivarea acestora pe termen lung, tipuri de activități și provocări în lucrul cu grupul vulnerabil, ghid de conduită pentru voluntarii care lucrează direct cu beneficiarii, măsurarea efectelor programelor de voluntariat, recunoașterea meritelor voluntariatului, alături de documente necesare pentru respectarea Legii Voluntariatului 78/2014.

În cadrul evenimentului, participanții vor afla mai multe despre Pachetul de Resurse „Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale” și vor avea parte de contexte în care pot identifica împreună diferite soluții și resurse pentru a îmbunătăți componenta de voluntariat din cadrul organizației. Vă invităm să descoperiți agenda mai jos:

9.30 – 10.00 Cafea și Ceai de Bun venit!
10.00 – 11.00 Lansarea Pachetului de Resurse pentru Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale (V.I.S.S.)
Panel, Prezentare Pachet
11.00 – 11.15 Povești de V.I.S.S. la Cafea & Ceai
11.15 – 13.15 Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale – cu accent pe grupurile: copii cu dizabilități, copii instituționalizați, adulți cu scleroză în plăgi - persoanele cu dizabilități locomotorii, copii cu autism, adulți victime ale violentei domestice
13.15 – 14.00 Prânz de V.I.S.S
14.00 – 15.00 Networking de V.I.S.S. Voluntariat în Servicii Sociale – Colaborări, Identificat Resurse, Crescut Idei
15.00 – 15.30 Ce urmează? Încheiere de V.I.S.S. a Proiectului V.I.S.S

Loc desfășurare: Spațiul Public European, Strada Vasile Lascăr nr 31, București.

Participarea în cadrul evenimentului se face în urma completării acestui formular de înscriere, până 26 noiembrie (inclusiv). Locuri disponibile: 30.

Costuri asigurate: coffee break și pauza de prânz, transportul și cazarea nu sunt asigurate.

Acest eveniment face parte din proiectul „V.I.S.S – Voluntariat în Servicii Sociale”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, vă invităm să vizitați http://www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

Nume, Prenume *
Your answer
Organizația reprezentată *
Your answer
Adresă e-mail *
Your answer
Număr telefon *
Your answer
Domeniul/Domeniile de activitate ale organizației: *
Your answer
Care este motivația de a participa în cadrul acestui eveniment? *
Your answer
Cu ce tipuri de beneficiari lucrează organizația? (Vă rugăm să selectați toate care se aplică și să adăugați altele noi, dacă este cazul)
Nevoi speciale: *
(regim alimentar, mobilitate etc.)
Your answer
Mesaj pentru organizatori.
În cazul în care este ceva ce nu am întrebat, te rog să ne lași aici un mesaj. Mulțumim!
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms