Tesla IN Lika - SCIENCE & TECH, robotička natjecanja
Kamena s ramena
Roboti će sa zadane startne linije odbacivati kamenčić veličine oko 3 cm Robot ima pravo na tri bacanja. U obzir se uzima najbolje bacanje.
Robot ne smije biti veći od 30x30x30 cm. Mjerenje će biti prije svakog bacanja. Preinake su dozvoljene između bacanja. Robot mora imati ruku. Dužina robotske ruke ne smije prelaziti 20 cm. Mehanizam ruke mora biti pogonjen elektromotorom koji se samostalno vraća u početni položaj nakon izbačaja.

Sumo borba robota
Dva autonomna robota pokušavaju jedan drugoga izgurati iz okruglog ringa. Robot koji prvi dotakne podlogu izvan ringa je izgubio. Robot koji je ostao u ringu je pobijedio u toj rundi. Igra se na dvije dobivene runde.
Ring je krug promjera između 70 i 120 cm. Površina ringa je glatko drvo, bijele boje. Rub ringa je crne boje. Startne pozicije su obilježene bijelom izolir trakom.
Robot ne smije biti teži od 3 kg. Na početku runde maksimalne dimenzije robota su 20x20 cm, dok visina nije ograničena. Nakon početka runde robot sam sebe smije povećati.
Za cijelo vrijeme runde ponašanje robota ne smije biti destruktivno prema drugim robotima i prema ljudima. Robot koji prekrši ova pravila će biti diskvalificiran.
Na početku runde roboti gledaju suprotno jedan od drugoga na udaljenosti 30 cm, svaki 15 cm od sredine ringa. Kad sudac označi početak borbe, roboti moraju mirovati 3 sekunde i tek tada krenuti. Prva kretnja mora biti u smjeru suprotnom od sredine ringa.
Runda traje 3 minute ili dok jedan od robota ne izgubi.

RoboRally
Roboti se natječu na crnoj površini s bijelim rubovima. Dužina staze je cc10 m. Robot koji prvi stigne na cilj je pobjednik. Za detektiranje ruba koristite senzore boje. Robot mora biti autonoman (nema daljinskog upravljanja). Roboti koji izađu sa staze ispadaju iz utrke. Roboti ne smiju druge robote gurati s stazre ili se destruktivno ponašati prema drugim robotima. robot mora biti autonoman (nema daljinskog upravljanja). Robot koji izgura drugog biti će diskvalificiran (sudac ga momentalno uklanja iz trke). Izguranog sudac vraća na stazu s mjesta gdje je izguran. Dio sudaca snima trku radi eventualnih „reklamacija“.


Rok za prijavu je 15.5.2019. Program počinje u 10h. Detaljan hodogram dana biti će objavljen na našim stranicama.

Vidimo se!!!

Ime tima *
Your answer
Ime mentora *
Your answer
E-mail *
Your answer
Ustanova *
Your answer
Broj članova ekipe *
Your answer
Imena članova ekipe *
Your answer
Prijavljujem ekipu na *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy