Munkaerőpiaci kihívások Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Szatmár megyében
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szatmárnémeti Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával és a Kézművesek Kamarájával közösen a térségi foglalkoztatottság növelése, a határon átnyúló munkaerő-piaci mobilitás erősítése és a kamarák közötti szakmai együttműködés fejlesztése érdekében pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Románia-Magyarország Programra.

A program keretében nyertes "ENCOCH – A kamarák közötti együttműködés erősítése a foglalkoztatás javítása érdekében Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében" című projekt szakmai megvalósításának egyik első lépése egy közös munkaerőpiaci stratégia kidolgozása, valamint ahhoz kapcsolódóan egy munkaerőpiaci felmérés lebonyolítása.

A munkaerőpiaci kérdőívezés célja, hogy átfogó képet kapjunk a térséget érintő munkaerőpiaci kihívásokról, a munkaerő mobilitását akadályozó legfontosabb tényezőkről. Ennek érdekében a Kamarák a határ mindkét oldalán meg szeretnék szólítani a helyi vállalkozókat, munkáltatókat, hogy jelen online kérdőív keretében fejtsék ki véleményüket.

Kérjük, a kérdőívet a vállalkozás olyan munkatársa / vezetője töltse ki, aki a leginkább rálát a szervezet humán erőforrással kapcsolatos adataira és folyamataira!

A kérdőív kitöltésére szeptember 25-ig van lehetőség.

Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével Ön is segítse munkánkat!

Együttműködését előre is köszönjük!

Nagyné Varga Katalin
kamarai főtitkár


1. A vállalkozás neve (Kérjük, írja le válaszát!) *
2. Melyik településen található a vállalkozás székhelye? (Kérjük, írja le válaszát!) *
3. Milyen ágazatban tevékenykedik a vállalkozás? Több válasz is megjelölhető! *
Required
4. Hány főt foglalkoztat a vállalkozás? *
5. Foglalkoztat-e a vállalkozás megváltozott munkaképességű munkavállalót? *
A következőkben a vállalkozásnál dolgozó különböző végzettségű és képesítésű alkalmazottak munkakörével, bérezésével és nyelvtudásával kapcsolatos kérdéseket teszünk fel.
A nyelvismeret kapcsán kérjük, az alábbiak szerint töltse ki a táblázatot!

Alapfokú nyelvismeret: egyszerű írásos utasítások megértése, egyszerű szóbeli utasítások megértése, reakciókészség

Társalgási nyelvismeret: egyszerűbb üzleti kommunikáció képessége (e-mail megértése, megírása, telefonon vagy személyesen elhangzottak megértése, arra való reagálás képessége). Filmek, sorozatok megértése, ha azok az adott idegen nyelven feliratozva vannak.

Tárgyalási nyelvismeret: komplex, szakmai kommunikáció írásban és szóban egyaránt. Személyes, vagy telefonos / online tárgyalásokon való aktív részvétel képessége. Cikkek, könyvek idegen nyelven való olvasásának képessége, sorozatok, filmek megértése feliratozás nélkül is.
6. Foglalkoztat az Önök vállalkozása szakképzettséget nem igénylő, betanított fizikai munkaerőt? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy