Open Call - New Faces - Landelijk
Harde eisen:
- Je werkt/bestuurt een culturele organisatie (festival, event, poppodium enz.)

UITLEG:
Beste collega in de cultuur sector,

wilde je altijd met nieuwkomers (vluchtelingen & asielzoekers) samenwerken maar je bent er nog niet aan toe gekomen? Wilde je de diversiteit in je organisatie vergroten, of toegankelijker worden voor nieuwe groepen mensen? Een ander publiek bereiken, nieuwe makers vinden of nieuwkomers een boost geven in Nederland?
Dan is er nu de kans om met het New Faces project van start te gaan.

Deze mail in het kort: New Faces werkt samen met je organisatie om nieuwkomers mee te laten draaien en deze kennis & netwerk bij jou te verankeren. Je krijgt zowel strategische als ook productionele ondersteuning om dit mogelijk te maken. Alle kosten t.w.v. 1500,00 worden door fondsen gedekt, je hebt dus geen eigen kosten!
Schrijf je hier in en ik zal persoonlijk binnen 48 uur met je contact opnemen.
De inschrijvingen voor Noord-Holland zitten al vol!

Waarom?
Sinds 2017 werkt New Faces met festivals om nieuwkomers te betrekken. Voor de deelnemers blijkt het een mooie kans om uit de dagelijkse omgeving te stappen, vaak vol trage procedures en isolement, een lokaal netwerk op te bouwen, werkervaring op te doen, Nederland op een andere manier te leren kennen en door vrijwilligerswerk maatschappelijk actief te blijven. De reacties smaken altijd naar meer. Ondanks dat we nu met grote en kleine festivals hebben gewerkt hebben, blijft de urgentie gigantisch.
De deelnemers zelf gaven aan terug te kijken op een positieve ervaring en graag vaker bij festivals vrijwilligerswerk te willen doen. De festivalorganisatie en andere vrijwilligers vonden het initiatief een verrijking van hun festival. Ook de AZC-medewerkers en welzijnsinstellingen met wie we achteraf contact hadden over de pilot waren positief.

Wat?
New Faces is een landelijk project om festivals, events en culturele organisaties toegankelijker te maken voor nieuwkomers op alle vlakken binnen de organisatie. Ons partners in het verleden (zoals Eurosonic Noorderslag, Into the Great Wide Open, Oerol, Welcome to the Village) werkten met nieuwkomers als vrijwilligers, part-time krachten, in de programmering en binnen de PR afdeling.
Hiervoor hebben we een toolkit ontwikkeld samen met festival makers en nieuwkomers zodat je zelfstandig aan de slag kunt gaan. Dit hebben we (i.s.m. Matthea de Jong) op prominente festivalconferenties zoals ADE Green, Congres VNPF en ESNS kunnen verspreiden. Alle media over NEw Faces kun je hier vinden.
O.a. heeft Motel Mozaïque dit jaar in Rotterdam zelf een succesvolle pilot kunnen draaien.

Desondanks zien we dat er soms toch nog een impuls nodig is om deze samenwerking op te starten, kennis over te dragen en netwerken te leggen. Daarom heeft New Faces de capaciteit in 2019/2020 om met 22 festivals, events of culturele instellingen te gaan werken - 14 landelijk, 8 specifiek in Friesland.
In het kort werkt ons team heel nauw samen met je organisatie om gezamenlijke doelen vast te leggen betreffende nieuwkomers, dit binnen het context van je festival/event enz. te realiseren en binnen je organisatie te verankeren, zodat je toekomstig zelf met nieuwkomers kunt werken.

Hoe?
Het New Faces team werkt zo nauw mogelijk op maat met je organisatie samen. Hier een korte samenvatting wat het New Faces team standaard doet:
· Kennismakingsgesprek & analyse festival/organisatie, doorloop toolkit, praktische zaken
· Inzet team new faces voor werving, contacten worden overgedragen aan organisatie zodat je het volgend jaar zelf verder kunnen oppakken & praktische zaken (inschrijfformulier enz.)
· Eerste dag opstart tijdens het festival/ event (begeleiding/productie)
· Afronding, evaluatie, geleerde lessen verankeren in organisatie
· voortdurend: follow-up, communicatie, ondersteuning waar nodig (productioneel/strategisch)

Als voorbeeld: We hebben recentelijk samen gewerkt met het Amsterdam Roots Festival om nieuwkomers te betrekken op het Roots Open Air Festival vorige zondag. Ondanks dat we twee weken voor begin van het festival helemaal vanuit het niets zijn gestart, hebben 23 nieuwkomers, dus rond 50% van het vrijwilligersteam, mee kunnen doen zonder problemen. New Faces werkt altijd flexibel samen met de organisatie en je hoeft dus niet al een jaar eerder met dit project te beginnen.

En nu?
Als je dit helemaal ziet zitten, kun je je hier inschrijven:
Kort inschrijfformulier New Faces
We zullen je inschrijving evalueren en sowieso contact met je opnemen. Vanaf daar gaan we met elkaar aan de slag!

Is project niets voor je maar ken je wel een andere organisatie in de cultuur sector? Stuur hem graag door!

New Faces landelijk wordt mogelijk gemaakt door VSBfonds. New Faces in Friesland is onderdeel van Legacy LF-CH2018 (2028.frl) en de Provincie Fryslân.

Meer info over New Faces & de toolkit vind je op newfacesatfestivals.nl

Groetjes, with warm regards,

Hooman Nassimi

Society in Motion
director & projectleider New Faces
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Wat is je naam? *
Wat is je 06-nummer? (Alleen de projectleider heeft toegang hierop) *
Wat is de naam van je organisatie? Als de naam van je organisatie/stichting afwijkend is dan de naam het festival/event, a.u.b. benoemen. *
Wanneer vindt de volgende editie van je festival/event plaats? Als je voor een poppodium/andere culturele instelling werkt, dit graag kort benoemen. *
In welke provincie vindt je festival/event plaats? *
In welke gemeente vindt je festival/event plaats? *
Waarom wil je met nieuwkomers werken? *
Required
Wat is je positie binnen de organisatie? *
Hoe veel bezoekers heb je vorig jaar gehad? (bij meerdaagse events of festival, noem a.u.b. het totale aantal of als poppodium/theater je jaarlijkse getal) *
Wordt je organisatie/festival/event gesubsidieerd vanuit VSBfonds? *
Wordt je organisatie/festival/event door een andere fonds/ gemeente / overheid gesubsidieerd? (niet-commercieel) *
Heeft je organisatie/festival/event een puur commercieel doeleinde? *
Heb je het New Faces toolkit kunnen bestuderen? (te vinden op newfacesatfestivals.nl) *
Heb je nog andere opmerkingen? *
New Faces landelijk wordt mogelijk gemaakt dankzij een fijne samenwerking met het VSBfonds.
New Faces in Friesland wordt mogelijk gemaakt dankzij een fijne samenwerking met Legacy CH2018 en de Provincie Fryslân.
New Faces is trotse alumni van Innofest! Innofest biedt festivals aan om prototypes te testen. Meer weten? Check innofest.co!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Society in Motion. Report Abuse