Beernem 2.0
Beste Beernemnaar,

Na de 5 participatieve labs met een gevarieerde groep van 14 Beernemnaars, zijn volgende voorstellen voor Beernem 2.0 het resultaat. Wij willen elke Beernemnaar de kans geven om feedback te geven op deze voorstellen - wat je kan doen in onderstaande formulier.

Ter info, het bestuursakkoord kan je hier downloaden: https://www.beernem.be/nieuwsdetail/3596/bestuursakkoord-2019-2024.

Vele groeten,
Jens - project designer @ !DROPS

Email address *
Woon je in Beernem?
1. Vrijwilligersplatform Vind Elkaar
Beernemnaars delen hun talenten door deze aan te bieden en te ontvangen. Bijvoorbeeld: een gepensioneerde leerkracht Frans biedt zijn talent aan, een leerling of student is op zoek naar hulp. Via een digitaal platform kunnen ze elkaar dan vinden.
1. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan?
2. Beernem 2.0 - Family Edition
Speelpleinen, bossen, parken e.a. zijn toe aan opfrissing, vergroening en aanpassingen aan het doelpubliek. Geef elke doelgroep een plekje waar beweging, natuur en ontspanning centraal staan. Om dit bespreekbaar te maken, ideeën uit te werken en voor te stellen aan de Gemeente, willen wij blijvende participatiegroepen voor Beernem 2.0 - vooral gericht op families.
2. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan?
3. Toegankelijke Sociaal Assistente
Sociaal assistenten zijn nodig, op elk moment van de dag. Om deze ondersteuning aan te bieden, stellen wij meer gespreide en toegankelijke zitmomenten voor. Na de discussie met het college concluderen we dat ondersteuning aan huis door sociaal assistenten nog beter zou zijn.
3. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan?
4. WTB Ondernemerscentrum
Er is redelijk wat leegstand in verschillende panden in Beernem, zoals bv. enkele kerken. Al dit potentieel mag niet verloren gaan, en daarom zien wij het WTB Ondernemerscentrum als ideale en constructieve opvulling. Hier willen wij Werken aan de Toekomst van Beernem, met een co-creatieve en innovatieve plek waar ondernemerschap kan floreren.
4. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe bestuursakkoord?
5. Coöperatie Duurzame Energie
Wij willen een coöperatieve oprichten met het oog op investeren in het ecologisch opwekken van duurzame energie via zonneboilers, zonnepanelen, LED's e.d., om te plaatsen op alle openbare gebouwen van de gemeente en op huizen van particuliere burgers. Om het te financieren werd gedacht aan burgerparticipatie (eventueel in samenwerking met verenigingen en de gemeente zelf). Een aangenaam neveneffect zou zijn dat investeerders een rendement ontvangen.
5. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan?
6. De Fiets Centraal
Fietsen in Beernem moet aangenamer en veiliger! Dit kunnen we doen door de bestaande fietspaden goed te onderhouden, eventueel te verbreden waar kan, het beter aanduiden van bestaande fietsroutes en het (her)openen van bestaande 'kerkwegels'. De bedoeling is om de auto zoveel mogelijk te bannen.
6. Vind je dat dit voorstel moet worden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan?
Welke voorstel vond je het beste idee?
Is er een voorstel dat zeker niét mag worden opgenomen in het meerjarenplan volgens jou?
Vond je dit georganiseerde participatietraject met burgers voor de toekomst van Beernem een meerwaarde?
Heb je nog een idee of aanpassing voor het bestuursakkoord in gedachte?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of IDrops. Report Abuse - Terms of Service