Tenzin Wangyal Rinpocse: Tibeti hanggyógyítás és Tsewang Rigdzin hosszú élet gyakorlat átadás- szeptember 8-9-10.
Információk
AZ ELŐZETES KEDVEZMÉNYES REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!
A tanításra pénteki napra megteltek a helyek. Szombat reggel személyesen lehet regisztrálni reggel 8.00-9.30 között. Ebben az esetben a felajánlás a 2 napra a helyszínen 25.000 Ft.
A tanításról
Tibet és a Zsang Zsung Birodalom ősi hagyományában, a bön buddhizmusban jól ismert és kedvelt gyakorlat a szakrális hangokkal történő gyógyítás, amivel Magyarországon először ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Tenzin Wangyal Rinpocse, a legismertebb nyugaton tevékenykedő bön tanító átadásában.

Ezen a hétvégén Rinpocse avatott tolmácsolásában megismerhetjük ezt a meditációt, a közös gyakorlás során pedig meg is tapasztalhatjuk, hogy milyen közvetlen jótékony hatásai vannak a szakrális hangok erőteljes rezgésének.

Emellett Rinpocse ezen a kivételes alkalmon Tsewang Rigdzin, a „Hosszú Élet Királya” ősi hosszú élet gyakorlatát is átadja a résztvevőknek, amelynek segítségével a hagyomány szerint nem csupán hosszabb, de tartalmasabb életet is élhetünk, minden érző lény javára.

A tanítást ennek a hosszú élet gyakorlatnak az átadásával (lung) zárjuk, aminek birtokában mindenki folytathatja ezt a gyakorlatot is a saját otthonában, vagy akár közösségünk gyakorlási alkalmain.

A tanítás angol nyelvű lesz magyar tolmácsolással.

Tenzin Wangyal Rinpocse
Tenzin Wangyal Rinpocséről
Tenzin Wangyal Rinpocse egyike a kevés Nyugaton élő bön mesternek. Folyékonyan és jól beszél angolul, így mély bölcsességét és az ősi tibeti tanításokat érthető és világos stílusban képes átadni úgy, hogy a nyugati emberek használni tudják azokat mindennapi életükben.
Rinpocse Indiában, Amritsarban született 1959-ben, miután a szülei a kínai megszállás elől elmenekültek Tibetből. Tíz éves korában avatták szerzetessé az indiai Dolanji mellett található Menri Kolostorban. Tanításokat kapott buddhista és bön mesterektől egyaránt, és elérte a Geshe fokozatot, amely a legmagasabb tanulmányi fokozat a hagyományos tibeti kultúrában.
Elhivatott vezetőként Rinpocsének közel 25 év tapasztalata van a nyugati világban élő gyakorlók vezetésében. 1991 óta az Egyesült Államokban él, ő a virginiai Charlottesville-ben lévő Ligmincha Intézet alapítója és spirituális vezetője. A szervezet (www.ligmincha.org) célja az ősi Tibet és a Zsangzsung Birodalom tanainak, művészetének, tudományának, nyelvének és irodalmának megőrzése.
Az öt harcos szótag - A tibeti hanggyógyítás gyakorlatához
Tsewang Rigdzin
Program
2017.09.08. Péntek:
18.00 – 20.00: Bevezetés a tibeti hanggyógyításba
(maximum férőhely 180 fő: a személyes részvétel lehetőségét a regisztráció sorrendje határozza meg. A bevezető előadás online követítését tervezzük. Helyszín: Kupolaterem I. emelet.)

2017.09.09. - Szombat:
10. 00 – 11.30: Tibeti hanggyógyítás: tanítás és közös gyakorlás
11.30 – 12.00: Szünet
12.00 – 13.30: Tibeti hanggyógyítás: tanítás és közös gyakorlás
13.30 – 14.30: Ebédszünet
14.30 – 16.00: Tibeti hanggyógyítás: tanítás és közös gyakorlás
16.00 – 16.30: Szünet
16.30 – 18.00: Kérdések - válaszok

2017.09.10. - Vasárnap:
9.00 – 10.30: Hosszú élet gyakorlat: tanítás és közös gyakorlás
10.30 – 11.00: Szünet
11.00 – 12.30: Hosszú élet gyakorlat: tanítás és közös gyakorlás
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 15. 30: Hosszú élet gyakorlat: tanítás, közös gyakorlás
15. 30 – 16.30: Meghatalmazás (lung) és áldás

A tanítás helyszíne
MOM Kulturális Központ

Budapest, Csörsz u. 18, 1124
Térkép: https://goo.gl/maps/ZdgegTMoc6T2

A pénteki bevezető tanítás: Kupolaterem (férőhely korlatázott maximum 180 fő)
Szombat-vasárnap: Színházterem

Felajánlás és a regisztráció menete
A tanításra előzetes regisztrációval a felajánlás összege 18 000 Ft. Előzetes regisztráció jelen űrlap kitöltésével lehetséges és 8 000Ft előleg elutalásával válik érvényessé. Az utaláshoz szükséges információkat automatikus válaszemailbe küldjük el a megadott emailcímre.

A felajánlás fennmaradó része, 10.000Ft a helyszínen regisztrációkor fizetendő.

A pénteki bevezető tanításra a férőhelyek korlátozottak, ezért az első 180 érvényes regisztrációval rendelkező jelentkező tud majd résztvenni. A pénteki tanítást a tervek szerint online is közvetítjük. A PÉNTEKI BEVEZETŐ TANÍTÁSRA MEGTELTEK A HELYEK!

A tanításon előzetes regisztráció nélkül is részt lehet venni (szombat-vasárnap), ebben az esetben a felajánlás összege 25 000 Ft, ami a helyszínen, regisztrációkor fizetendő.

Helyszíni regisztrációra szeptember 9-én szombaton 7.30-tól lesz lehetőség, vagy azoknak, akik részt vesznek a pénteki bevezető tanításon is, pénteken 16.30-tól.

Ligmincha Magyarország bemutatása
A Ligmincha Magyarország – Bön Buddhista Egyesület a Tenzin Wangyal Rinpocse által 25 évvel ezelőtt alapított Nemzetközi Ligmincha tagjaként a bön buddhista hagyomány élő megőrzését, valamint autentikus gyakorlását tűzte ki céljául, Rinpocse útmutatásai alapján. Közösségünk a Jakab Katalin által elkezdett missziót folytatva végzi tevékenységeit A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközösségeként, de 2016 óta már önálló egyesületi formában is.

A Ligmincha Magyarország elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

További információ: www. ligmincha.hu és www.facebook.com/ligmincha.hungary/


Az aranyló nap fénye - dokumentumfilm a bön buddhizmusról (magyar felirattal)
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms