Pályázati felhívás - beavató program Tünet Együttes
2017 szeptember és 2018 június között több kiválasztott diákcsoport ingyenesen vehet részt a Tünet Együttes független színházi társulat Beavató programjában.

A kezdeményezés célja, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz a kortárs színházi világot. A program két, időben és térben elváló, de gondolatilag egy egységet képező részből áll. Első része egy iskolai keretek között megvalósuló beavató foglalkozás, második része egy színházlátogatás (melyre a társulat kedvezményes jegyeket biztosít), valamint az előadást követő beszélgetés.

Az évadban megtekinthető darabok:
- 13-18 éves korosztálynak szóló programunk: Az éjszaka csodái
- 16-19 éves korosztálynak szóló programunk: Sóvirág - avagy a létezés eufóriája

Hogyan épül fel a Beavató program?

A beavató foglalkozás keretében a társulat tagjai, valamint egy drámapedagógus dupla órán adnak bepillantást a kortárs táncszínház világába, a Tünet Együttes egy adott előadásához kapcsolódóan. A foglalkozás 90 percben valósul meg: egy sor mozgásos, szöveges és drámai gyakorlatot (térérzékeléssel, koncentrációval, kontaktusteremtéssel, önismerettel kapcsolatos improvizatív feladatokat) tartalmaz, amelyeket az előadásban tárgyalt társadalmi kérdésekkel kapcsolatos közös gondolkodást indítják el. A foglalkozást tanítási időben, az iskola órarendjébe illesztve tartjuk, az intézmény által biztosított terekre alkalmazva, közösen egyeztetett időpontokban.

A program második része a Tünet Együttes egy, repertoáron lévő előadásának megtekintése. Az előadás-látogatására az iskolai beavató foglalkozásokat követően kerül sor, így a diákok már élményekkel és előzetes ismeretekkel gazdagon tekinthetik meg magát a darabot. Ezt követően beszélgetést szervezünk, melyben a diákok kötetlen formában vitathatják meg benyomásaikat az előadások alkotóival, valamint a felmerülő kérdéseket összekapcsolhatják az iskolai foglalkozás tapasztalataival is. Az iskolai beavató foglalkozásokat az iskolák számára ingyenesen szervezzük, a színházlátogatásra pedig a színházakkal együttműködésben kedvezményes diákjegyeket biztosítunk.

A programra az alábbi űrlap kitöltésével lehet pályázni. Jelentkezési határidő: folyamatos a fennmaradó helyek függvényében.

További részetek az előadásokról és a pályázatról: www.tunet.hu
Bakonyvári Krisztina - beavato@tunetegyuttes.hu

Név
Your answer
Telefonszám
Your answer
Email cím
Your answer
Iskola neve
Your answer
Melyik előadáson szeretne részt venni a diákcsoporttal? - több választ is bejelölhet
Required
Hány évesek a diákok? - több választ is bejelölhet (amennyiben mindkét előadásra szeretne pályázni kérjük, hogy a legutolsó, "egyéb" válasznál ezt írja le)
Required
Kérjük fejtse ki néhány mondatban, miért érzi fontosnak, hogy a program eljusson azokhoz a diákokhoz, akik számára pályázik?
Your answer
Hány fős a diákcsoport? (amennyiben mindkét előadásra szeretne pályázni kérjük, hogy külön jelezze, melyik előadáson hány diákkal szeretne részt venni)
Your answer
Hány kísérőtanár venne részt előreláthatólag az előadáson?
Your answer
Mely hónapok a legalkalmasabbak a programon való részvételre a diákok számára? - több választ is bejelölhet (a már meglévő konkrét előadás dátumokat is a válaszok között találja - kérjük, jelölje be a hónapok mellett azokat az előadásokat, amik alkalmasak lehetnek)
Required
Honnan értesült a pályázati lehetőségről?
Hagyjon üzenetet, ha bármilyen kérdése vagy meglátása van a pályázattal kapcsolatban!
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms