SOAL SELIDIK KAJIAN KEPUASAN PELANGGAN TENTANG APLIKASI SISTEM eKM & MOBILE APPS eKM, MAJLIS PERBANDARAN SEPANG
Sistem e-KM dibangunkan bertujuan untuk menguruskan permohonan kebenaran merancang agar permohonan yang di proses dan di pantau dapat memenuhi keperluan masyarakat setempat, alam sekitar, keselesaan dan keselamatan selaras dengan Akta 172 : Akta Perancangan Bandar dan Desa yang dibaca bersama dengan Akta 171 Kerajaan Tempatan khususnya ke arah peningkatan kualiti hidup.

Pemantauan sesuatu fail permohonan dapat dirujuk dengan pantas melalui ciri-ciri kemudahan untuk ‘tracking’, ‘sorting’, analisis samada mengikut tahun, keluasan, pemaju/pemilik tanah, kategori permohonan dan seumpamanya. (Pentadbir / Admin Sahaja)

Pergerakan fail yang dibuat dalam bentuk aplikasi akan memantapkan lagi pemprosesan dan pemantauan KM melalui kemudahan ‘reminder’ bagi permohonan yang akan tamat tempoh (expired).

Setiap pengguna yang menggunakan aplikasi ini akan dibekalkan ID dan ‘password’ bagi tujuan kawalan dan integriti data. Aplikasi sistem ini akan berfungsi sebagai bank data untuk penyimpanan rekod secara digital dan kebolehcapaian untuk dikemaskinikan secara online serta untuk rujukan secara pantas melalui penggunaan ‘smartphone’, tablet PC dan juga Dekstop PC.

Mobile Apps eKM MPSepang boleh dimuat turun di 'AppStore' dan 'Google Store'.

Aplikasi eKM MPSepang ini juga boleh digunakan melalui Dekstop PC dan boleh diakses di web berikut : http://ekm.mpsepang.gov.my

Manakala untuk membuat semakan lot tanah, zoning serta charting terkini, pihak tuan boleh akses ke GIS Online di web yang sama. Sila klik Ikon GIS Online dan seterusnya mendaftar dahulu. GIS Online juga boleh diakses orang awam dan pihak tuan boleh mewar-warkan kepada semua pihak.

Sebarang pertanyaan dan komen berkaitan dengan Aplikasi Sistem, boleh email ke : ekm@mpsepang.gov.my ATAU menghubungi pegawai mengikut zon KM masing-masing atau boleh juga menghubungi Encik Mohd Adham Bin Hj Mahmood, Penolong Pengarah, Jabatan Perancangan Bandar, Majlis Perbandaran Sepang di talian : 03-83190373

Kerjasama pihak tuan/puan menjawab soalan-soalan yang dikemukakan amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Nama : *
Your answer
email : *
Your answer
Nama Syarikat / Jururancang Bandar *
Your answer
Sejauhmanakah anda merasakan pembangunan Aplikasi Sistem eKM MPSepang ini membantu pihak Tuan dalam pemprosesan permohonan Kebenaran Merancang ?
Bagus
Sangat Bagus
Adakah penggunaan Mobile Apps eKM dapat membantu pihak tuan dalam permohonan Kebenaran Merancang ?
Tidak Bagus
Sangat Bagus
eKM ini juga boleh membuat semakan lot tanah melalui penggunaan Dekstop PC (GIS online) di web aplikasi sistem eKM. Adakah ini membantu pihak tuan dalam permohonan KM ?
Tidak Membantu
Sangat Membantu
Cadangan penambahbaikan Aplikasi Sistem eKM MPSepang (http://ekm.mpsepang.gov.my)
Your answer
Cadangan penambahbaikan Mobile Apps Sistem eKM MPSepang (eKM MPSepang boleh dimuat turun di AppStore dan Google Store)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service