Circulaire economie voor inkopers
In de afgelopen eeuw is de vraag naar grondstoffen wereldwijd geëxplodeerd. De verwachting is dat deze ontwikkeling nog verder door zal gaan. Op economisch, demografisch en technologisch gebied is de diagnose gesteld dat de vraag naar een groot aantal grondstoffen het aanbod zal gaan overtreffen. Het gevolg daarvan is dat er risico is op hoge milieudruk, grondstofuitputting, politieke spanningen en verdere risico’s voor regionale en nationale economieën.

In de ogen van de Europese Unie moest er verandering komen en daarom heeft de Europese Commissie in het jaar 2015 een actieplan en wetgevingsvoorstellen ontwikkeld om circulaire economie verder te brengen. Om bij te kunnen dragen is er door de Nederlandse overheid in 2016 een rijksbreed programma voor circulaire economie opgesteld. De hoofddoelstelling is dat de Nederlandse staat in het jaar 2050 geheel circulair moet zijn. Verder is er de ambitie om in het jaar 2030 als tussendoelstelling een gebruik van 50% minder primaire grondstoffen te realiseren.

Naar verwachting gaat circulaire economie en de bovengenoemde doelstellingen veel invloed hebben op de inkoopbranche. De inkoopfunctie is volgens velen de afdeling die circulaire economie tot een succes kan brengen. Reden genoeg om inkoopprofessionals een aantal vragen over circulaire economie te stellen. Door het invullen van deze enquête draagt u bij een beeld te geven hoe inkopers over circulaire economie denken, in welke branches er al circulair wordt ingekocht en hoeveel aandacht bedrijven aan circulaire economie besteden.

De enquête is alleen voor mensen die in het inkoop vak werken. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service