Signér oppropet "Boikott ESC 2019 i Israel!"
(Fyll ut skjemaet nederst)

Vi, artister i og utenfor Norge, støtter den innstendige appellen fra palestinske kunstnere om å boikotte Eurovision Song Contest 2019 med Israel som vertskap. Før palestinerne kan få frihet, rettferdighet og like rettigheter, bør det ikke være «business as usual» med staten som nekter dem grunnleggende rettigheter.

Den 14. mai, få dager etter at Israel vant Eurovision, drepte Israels militærmakt 62 ubevæpna palestinere som protesterte på Gazastripen, av dem seks barn, og skadet hundrevis, de fleste skutt med skarpt. Amnesty International har fordømt Israels «skyt for å drepe eller lemleste»-policy, og Human Rights Watch beskrev drapene som «ulovlige og overlagte».

Eurovision 2019 med Israel som vertskap bør boikottes så lenge landet fortsetter med sine alvorlige brudd på palestinernes menneskerettigheter, som har pågått i flere tiår. Vi forstår det slik at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) nå ber Israel om å finne et sted for Eurovision 2019 som «ikke splitter». EBU burde kansellere Israels vertskap for konkurransen helt og holdent, og flytte den til et annet land med bedre rulleblad når det gjelder menneskerettigheter. Urettferdighet splitter, mens å tilstrebe verdighet og menneskerettigheter forener.

Åpent brev i The Guardian 7.9.18 med alle artistene som signerte oppropet: https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2018/sep/07/boycott-eurovision-song-contest-hosted-by-israel

Flere norske artister har støttet det europeiske oppropet og oppfordrer artistkolleger til å gjøre det samme: https://palestinakomiteen.no/akademisk-kulturell-boikott/artister-mot-eurovision/
Navn *
Your answer
Kunstnernavn (om du har dette)
Your answer
Epost *
Your answer
Mobil
Your answer
Hvordan vil du titulere deg? (sanger, komponist o l) *
Your answer
Hvorfor støtter du oppropet?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy