Enquête Herdenking 70 Jaar Molukkers in Nederland
In 2022 organiseert het Comité Molukse Herdenking (CMH) de herdenking van het feit dat 71 jaar (*) geleden Molukse militairen en mariniers met hun gezinnen naar Nederland zijn overgebracht c.q. verscheept. De verscheping was (is zoals bekend niet uit vrije wil en) als tijdelijk bedoeld. Het CMH richt zich allereerst op de datum van 21 maart en op de stad Rotterdam als locatie. De datum en locatie verwijst naar de datum in 1951 toen het eerste transportschip van de grote groep Molukkers in Rotterdam aanmeerde.

Draagvlak
Het CMH richt zich op een zo breed mogelijk draagvlak onder de Molukse gemeenschap voor de komende Herdenking. Hiertoe organiseert het CMH i.s.m. de Klankbordgroep twee Dialoogbijeenkomsten. In deze bijeenkomsten kunnen deelnemers  ideeën en opmerkingen kenbaar maken. We vragen daarom uw medewerking.

Dialoogbijeenkomsten
De eerste Dialoogbijeenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 5 februari in het Moluks Kerkelijk Centrum, Oud Wulfseweg 1, 3992 LT Houten (11:30 uur-15:00 uur). Vanwege de COVID maatregelen kan slechts een beperkt aantal bezoekers/ deelnemers worden toegelaten. Daarom dient men zich van te voren aan te melden op www.molukseherdenking.nl/inschrijven/

Op zaterdag 19 februari op hetzelfde tijdstip en op dezelfde locatie vindt de tweede Dialoogbijeenkomst in Houten plaats.
Nb! Deze twee bijeenkomsten zullen ook te volgen zijn via een livestream. Houd onze socials of de website in de gaten voor de link naar de livestreams.

Enquête
Indien u niet aanwezig kan zijn op één van deze bijeenkomsten of indien u vooraf al onderwerpen betreffende de Herdenking naar voren wil brengen, dan bestaat er de mogelijkheid om tot zaterdag 5 februari a.s. online een  enquêteformulier in te vullen. De vragen vindt u hieronder. De uitkomst van de enquête zal worden meegenomen in het advies van de KBG naar het CMH.

Uitkomst Dialoogbijeenkomsten en enquête
In de week van 21 februari zal de klankbordgroep een conclusie formuleren op basis van de input van de enquête en de twee dialoogdagen en deze conclusie zal als advies worden verstuurd naar het CMH.

Voor verdere informatie over de genoemde Herdenking en de Klankbordgroep verwijzen wij naar de website : https://molukseherdenking.nl

Let op; In dit formulier wordt een maximum van 1000 karakters per antwoord gehanteerd.

(*) De Herdenking in 2022 betreft de Herdenking die aanvankelijk op 7 oktober 2021 had moeten plaatsvinden maar die werd uitgesteld.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Wat moet er volgens u tijdens de Molukse Herdenking worden herdacht? *
Wat moet volgens u het doel zijn van de Herdenking? *
Wie staan er naar uw idee centraal in de Herdenking? *
Van welke mensen vindt u dat zij de Herdenking mogen bijwonen (welke doelgroepen)? Dit gezien het beperkt aantal zitplaatsen in een accommodatie? *
Op welke datum zou volgens u de Herdenking moeten plaatsvinden? *
Kunt u uw keuze voor een specifieke datum toelichten? *
Bent u van mening dat koning Willem Alexander tijdens de Herdenking aanwezig zou moeten zijn? *
Required
En waarom? *
Bent u van mening dat premier Rutte tijdens de Herdenking aanwezig zou moeten zijn? *
Required
En waarom? *
Indien Koning Willem Alexander en/of Premier Rutte aanwezig zijn, wat zouden zij dan in het openbaar moeten bespreken? *
Wanneer is volgens u de Herdenking geslaagd? *
Wilt u ten slotte nog wat kwijt over de Herdenking dat hier nog niet aan bod is gekomen? *
Bij voorbaat hartelijk dank voor het invullen van deze enquête. Mocht u nog iets kwijt willen over de herdenking dan kunt u dit sturen naar infokbg1@gmail.com.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Media Luna. Report Abuse