Lezingen Marjoleine Roosendaal bij Woofexperience
Beste meneer/mevrouw

Bedankt voor uw interesse in 1 of meerder lezingen van Marjoleine Roosendaal in samenwerking met Woofexperience.
Op dit formulier kun u zich inschrijven voor 1 of meerdere lezingen, meerdere formulieren invullen is dan ook niet nodig. wilt u beide lezingen op 1 dag volgen vink dan beide lezingen aan ipv elk afzonderlijk. voor nadere toelichting over de inhoud van de lezingen verwijs ik u naar http://www.woofexperience.nl/lezingen/ onder het kopje lezingen vind u per lezing de informatie.

15 accreditatiepunten rvb (keurmeesters) zijn toegekend voor outcross en inteelt, kleuren en vacht types en kleuren van ogen, neuzen ziektes en fabels

22-09-2018 *NIEUW* Keuzes binnen de fokkerij (10:00 tot 12:30)
Wie fokt moet keuzes maken om zijn fokdoel te behalen. Maar hoe maak je keuzes?
Hoe bepaal je wat belangrijk is voor de combinatie, voor je ras, voor jezelf?
Wat gebruik je niet en wat is nog toelaatbaar?
Deze lezing gaat over keuzes maken, over uitsluiten of juist gebruiken en over een goed inzicht in wat zinnig kan zijn en wat niet.

22-09-2018 Kleuren en Vacht types (13:30 tot 16:30)
Iedere fokker heeft wel een idee over hoe het zit met de vacht kleuren binnen zijn ras. Wie zich verdiept heeft weet dat experts als Little er boeken vol over hebben geschreven. Maar de wetenschap staat niet stil en met grote regelmaat worden er nieuwe dingen ontdekt, juist op het gebied van die kleuren. We weten nu dat Little in veel gelijk had en in veel ook niet. Deze interactieve lezing gaat in op de kleuren die we kennen, de eigenschappen die we ervan kennen en de conclusies die we daaruit kunnen en mogen trekken.
Wat is de zin van selectie op kleur? Waarom zou je dat wel of juist niet moeten doen? En wat is er nou eigenlijk waar van die verhalen over kleurgebonden eigenschappen?

07-10-2018 Inteelt Outcross (09:30 tot 12:30 uur) geannuleerd
Deze zeer toegankelijke lezing is voor iedereen die betrokken is bij de zijn of haar ras en die zich afvraagt “waarom outcross?” een kans om meer over dit onderwerp te weten te komen en hierover vragen te stellen. Er wordt ingegaan op de vraag wat inteelt nou eigenlijk is. Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van de hond en hoe zit dat bij de het eigen ras? Kun je dat altijd zien? Is outcross zo eng als mensen denken? Hoe ziet het eruit? Komt het nog goed? Raak je niet veel kwijt? En hoe pak je zoiets nou het beste aan? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord.

05-10-2018 Kleuren van ogen en neuzen,ziektes en fabels 19:30 tot 22:00uur geannuleerd
Deze lezing is een vervolg op ‘kleuren bij honden – vachtkleuren’. Je hoeft de eerste lezing niet gevolgd te hebben om deze lezing bij te kunnen wonen, basiskennis van kleurgenetica is wel handig.
We weten dan wel in grote lijnen hoe het zit met de kleuren en vachten van onze honden, maar hoe zit het met neuskleuren? En al die andere afwijkende kleurenzaken in vachten en honden? En wat is er waar van die verhalen over oogkleuren en de link met de vachten?
Hoe zit het met ziektes, houden die echt verband met kleur? En hoe dan? Deze lezing gaat in op de vererving van de kleuren en kijkt naar de relatie met andere zaken.
Voor deze sessie worden 15 accreditatiepunten voor exterieurkeurmeesters toegekend.

1-12-2018 fokken naar de rasstandaard (13:30-16:00)
Wie rashonden fokt doet dat "volgens de rasstandaard". Maar wat betekent dat eigenlijk?
Hoe lees je een rasstandaard en hoe moet je dingen interpreteren?
In deze lezing kijken we hoe je een rasstandaard leest, wat het allemaal betekent en hoe je, als je fokt, naar de partner moet kijken als je bepaalde dingen zoekt en/of wilt verbeteren of behouden in het uiterlijk van je honden.

1-12-2018 omgaan met ziektes binnen de fokkerij
Vrijwel alle rashondenstamboeken zijn gesloten. Dat betekent dat we langzaam maar zeker steeds minder genetische variatie krijgen.
Het gevolg is daarvan dat we steeds vaker te maken krijgen met ziektes binnen de populaties.
Hoe dat komt wordt in deze lezing uitgelegd.
Er wordt dieper ingegaan op de verschillende manieren van vererven en een groot aantal ziektes waar we mee te maken hebben.
Hoe ga je daar op een verantwoorde manier mee om? Wat moet je testen, en kun je alles wel testen?
Wat moet je met de resultaten van die DNA-testen en van andere testen? En hoe moet je gaan selecteren?
Een interessante lezing voor fokkers en iedereen die belangstelling heeft voor ziektes en hoe daarmee kan worden omgegaan in de fokkerij.

Email address *
Welke cursus/workshop wilt u graag volgen *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms