Perspektivat e punësimit të të rinjëve
Pasqyrë

Çfarë: Takime diskutuese njëditore me të rinj
Mosha: 18-25 vjec
Afati i fundit: 08 Tetor 2017

Kontakt: info@issh.al

FORMULARI I APLIKIMIT
Brenda datës 10 Tetor 2017 do të informoheni me anë të emaili-t për rezultatin
Emri/Mbiemri *
Your answer
Mosha *
Your answer
Gjinia
Qyteti *
Email *
Your answer
Cila është arsyeja që dëshironi të merrni pjesë?
Your answer
Përshkrimi
Instituti i studimeve sociale dhe humane – Tiranë po realizon një projekt lidhur me statusin e punës në Shqipëri, në të cilin analizohen dinamikat e punësimit në vend, vecanërisht praktikat e vetëpunësimit.
Vetëpunësimi paraqet një fushë shumë pak e hulumtuar dhe analizuar si nga aspekti ekonomik – ndikimi i përgjithshëm në ekonomi ashtu edhe nga ai social – efeketet në kualitetin e jetës së të vetëpunësuarve.
Analiza që Instituti ka kryer flet për një nivel tejet të lartë të vetëpunësimit në Shqipëri, dy deri tre herë më shumë se në vendet e rajonit si dhe ato të Unionit Evropian.
Pyetjet
Çka do të thotë një nivël kaq i lartë i vetëpunësimit?
Si po gjinden të rijtë në një treg pune ku dominon vetëpunësimi dhe jo punësimi i rregullt?
Cilat janë politikat, edukimi dhe trajnimi që i nevojitet gjeneratës së re shqiptare për të gjetur një punë të sigurt dhe afatgjate?
Fomati i disutimit
Formati i takimeve do të jetë në formë të një fokus grupi gjysëm të stukturuar me pyetje dhe moderim nga ana e përfaqësuesve të Institutit. Secili nga pjesëmarrësit mund të diskutojnë në cilëndo nga çështjet që hapen për diskutim duke kaluar fjalën nga një pjesëmarrës në tjetrin.

Për të marrë pjesë në këto diskutime ju lutemi plotësoni formularin për aplikim.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service