A rövidfilm, mint önkifejezési forma – Kerekasztal beszélgetés
A Te kultúrád – a mi kultúránk!?
AMIK – A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivál

A rövidfilm, mint önkifejezési formaA Mi Kultúránk (AMIK) – rövidfilmfesztivál keretében szeretettel várunk az „A rövidfilm, mint önkifejezési forma” – Kerekasztal beszélgetés.
Meghívott vendégek: Szabó Gábor, operatőr, rendező, gyártásvezető; Till Attila, rendező, műsorvezető; Tóth Luca, animációs rendező; Tóth Barnabás, színész, rendező, forgatókönyvíró.

Időpont: 2018. május 15. ♦ kedd ♦ 10.00 óra
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.)
Belépés: ingyenes

Meghívott vendégek:

Szabó Gábor, operatőr, rendező, gyártásvezető
Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész, a HSC (Magyar Operatőrök Társasága) alapító- és vezetőségi tagja.
Filmes családból származik, édesapja, Szabó Árpád dokumentum- és rövidfilmes operatőr volt, édesanyja, Szántó Anna szinkronrendező. 75-ben diplomázott a Színház és Filmművészeti Egyetemen, ahol szinte rögtön tanítani is kezdett, melyet azóta is folytat, ma már egyetemi tanárként több egyetemen.
Szabó fényképezte a “Jób lázadása” c. filmet, melyet Oszkár-díjra jelöltek a legjobb idegennyelvű film kategóriában 1984-ben. „Meteo” c. filmje, mely a rendszerváltáskor készült, évekig szerepelt a mozik műsorán, és a 90-es évek kultfilmje lett. Amikor Zsigmond Vilmos Oszkár-díjas operatőr egyetlen rendezői filmjét készítette Liv Ullmann-nal és Michael Yorkkal, őt választotta operatőréül. Számos filmet forgatott Hollandiában, melyek közül a legismertebb a „Tirza”, amely a Holland jelölt volt a 2011-es Oszkárra.
Operatőrként eddig több, mint 30 játékfilmet, számos dokumentum- és rövidfilmet forgatott, melyekben mintegy 40 rendezővel dolgozott együtt. Emellett sok magyar és európai reklámfilmet, videoklipet fényképezett és rendezett.. Az általa fotózott filmek több, mint 50 díjat nyertek nemzetközi és hazai fesztiválokon.

Till Attila, rendező, műsorvezető
Képzőművészeti Szakközépiskolába járt. Több alkalommal jelentkezett a Képzőművészeti Főiskola festő szakára, sikertelenül. Ekkor fordult a média felé, 2001-ben médiaművészként végzett. Kezdetben az MTV1-en vezetett műsort, majd a Tv2-höz került. 1999-ben elnyerte Az Év Riportere díját a Kamera Hungária fesztiválján. A legnagyobb ismertséget a Big Brother műsorvezetői tisztje hozta meg számára, majd ő lett a Megasztár első magyarországi vetélkedőjének egyik műsorvezetője is. 2008. márciusában mutatták be első rendezését, a Pánik című filmet.
A televíziózás mellett tagja a Supergroupnak, mely arról híres, hogy ők díszítették hajó formájúra az Erzsébet hidat.

Tóth Luca, animációs rendező
Tóth Luca a budapesti MOME-n szerzett BA-diplomát, majd Angliában járt mesterképzésre. 2013-ban készítette el a londoni Royal College of Art animáció szakán A kíváncsiság kora című diplomafilmjét, mely a nagy presztízsű animációs filmfesztiválon Annecy-ban elnyerte a zsűri különdíját, a magyar mozinézők pedig a Szabadesés (Pálfi György, 2014) kísérőfilmjeként találkozhattak vele.

Tóth Barnabás, színész, rendező, forgatókönyvíró
1990 - óta számos filmben (Trainspotting, Felicia utazása, Majd megdöglik érte, Szívzörej) és sorozatban (Gumimacik, Kaliforniai álom, Beverly Hills 90621, Café) szinkronizált főszerepeket.
1993-ban Szabó Ildikó Gyerekgyilkosságok című filmjében, Balogh Zsolt alakításáért, a 24. Magyar Filmszemlén alakításdíjat, a genfi Holnap Sztárjai fesztiválon elismerő oklevelet kapott.
1998 - a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és TV producer, majd rendező szakos hallgatója.
2002-ben egy nemzetközi televíziós project keretében önkéntes szervezetekről készített dokumentumfilm sorozatot, 7 országban.
2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és TV producer, majd rendező szakán.
A Momentán Társulat alapító tagja.
Az Újratervezés című rövidfilmje letarolta a magyar internetet: pár nap alatt egymillióan nézték meg a Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült filmet.

Információ: Oláh Sándor, 371-2776; olah.sandor@bmknet.hu

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető: az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Támogatók:
Főtámogató a Nemzeti Kulturális Alap.
Cut-Pro Kft
Pc 24 Kft
Email address *
Résztvevő neve: *
Your answer
Kérdés, megjegyzés
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service