Radionica kreativnog pisanja
Radionica kreativnog pisanja sa mladom autorkom Marijom Manojlović održaće se u petak, 5.maja u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda od 18 do 20 časova. Cilj je da se kroz analizu, debatu i dosledno prezentovanje činjenica, mladi podstaknu da ne odustaju od svog afiniteta ka pisanju.

U toku radionice, prelaziće se od pokušaja definisanja različitih književnih žanrova i tumačenja procesa stvaranja, do konkretnih problema sa kojima se susrećemo pri strukturisanju radnje. Mlada književnica će sa učesnicima preći sve elemente pri uverljivoj izgradnji likova, a svi prisutni će takođe imati priliku da svoje zaključke testiraju u konkretnim vežbama pisanja za koje postoji mogućnost naknadnog analiziranja.

Marija Manojlović je završila master studije iz psihologije na Univerzitetu Aix – Marseille uz pomoć stipendije francuske vlade. Po završetku studija piše svoj prvi roman. Počela je da piše sa 7 godina, dok je sa 9 dobila nagradu opštine Stari Grad za najbolji esej na temu fantastike. 2016.godine prijavila se za konkurs „Pegaz“ koji organizuje Književna omladina Srbije za neafirmisane autore i od 9000 prijavljenih radova, njeno delo je bilo među 9 nagrađenih. Autorka je knjige “Susreti u prošlosti”.

Za radionicu mogu da se prijave svi mladi od 15 do 30 godina koji se bave amaterskim pisanjem koji žele da unaprede svoje veštine kroz interaktivne vežbe. Prijavu možete popuniti do 4. maja u 22 časa. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

Ime i prezime
Your answer
Datum rođenja
MM
/
DD
/
YYYY
Broj telefona
Your answer
E-mail
Your answer
U najviše 5 rečenica napišite zašto želite da učestvujete u radionici
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms