Jelentkezési lap - Illatos geotúra I. - A Réka-völgy természeti értékei
Izgalmas illatos természeti-, kultúrtörténeti és tájképi geokirándulásra invitáljuk a kedves érdeklődőket, a Kelet-Mecsek eldugott kis szegletébe Óbányára, a Réka-völgybe. Kezünkben foghatjuk a múltat? Igen! És még illata is van? Igen!

Elhelyezzük magunkat térben és időben, földrajzi és földtani értelemben, valamint ízelítőt kapunk az alapillatok világából, melyek azok a földillatok. Mi a kemotipus? Föld és növény sokrétű kapcsolatáról hallhatunk bevezető gondolatokat, majd betekintést nyerhetünk a Kelet-Mecsek földtörténeti múltjába. Mindezen ismeretek birtokában kényelmes sétával elindulunk az egykori jura tengerfenék mélyén a tél múló, de már a tavasz eljövendő illataival karöltve.

Terepbejárásunk Óbányáról indul. Felkeressük a Réka-völgyben található késő liász és a kora dogger formációkat, melyek „üledékfolytonosan” települnek egymásra. A Mecseknádasdi Homokkő Formációt és a Rékavölgyi Aleurolit Formációt a Réka-völgyben, a Kecskeháti Mészkő Formációt a Kecskehát nyugati oldalában és a Komlói Mészmárga Formációt visszafelé Óbánya déli határában a Döngölt-árokban. Páratlan földtörténeti utazásunk kezdete lesz ez, az egykori jura tengerfenék mélyén. A kőzeteket megismerve a földtörténet egy kis szeletébe kapunk betekintést, mi is történhetett kb. 189 millió évtől 180 millió évig.

Név: *
Your answer
Születési év: *
MM
/
DD
/
YYYY
E-mail cím: *
(Olyan e-mail címet adjatok meg, amit minden nap olvastok. Az esetleges változások miatt azonnal tudjunk titeket értesíteni.)
Your answer
Melyik városból jössz? *
Your answer
Rajtam kívül jön: *
(Ha egyedül jössz, kérjük üresen hagyni a mezőt. Ha többen jöttök, rajtad kívül egy számot kérünk.)
Your answer
Szeretnénk az igényeiteket is felmérni! Szívesen vásárolnál pár száz forintért szakmai kiadványt a túrán elhangzottakról? *
Köszönjük, hogy jelentkeztél! Várunk sok szeretettel!
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms