Konkurs za učešće mladih u kampanji „Ne govoru mržnje“
Grad Beograd, Gradska uprava Grada Beograda, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima, u partnerstvu sa AS Centrom iz Beograda i Biznis akademijom LC iz Niša, pozivaju srednjoškolce i srednjoškolke iz Beograda da se prijave za učešće u sprovođenju kampanje „Ne govoru mržnje“ u okviru koje se organizuju edukacije i predavanja u srednjim školama u cilju smanjenja govora mržnje među mladima.

Cilj kampanje „Ne govoru mržnje“ je preventivno delovanje i podizanje svesti mladih protiv govora mržnja, rasizma i diskriminacije u realnom i virtuelnom svetu uz promociju različitosti, inkluziju manjinskih grupa i izgradnju tolerantnog, otvorenog i demokratičnog društva.

Poziv je namenjen beogradskim srednjoškolcima i srednjoškolkama uzrasta od 14 do 19 godina i sprovodi se na osnovu ispitanih obrazaca ponašanja, navika, stavova i interesovanja mladih u Srbiji u okviru oblasti identifikovanih Nacionalnom strategijom za mlade (2015-2025).

Tokom kampanje „Ne govoru mržnje“ srednjoškolci i srednjoškolke će steći praktična znanja i veštine učešćem u realizaciji konkretnih aktivnosti zasnovanih na principu vršnjačke edukacije:

 TOT - Trening za vršnjačke edukatore i edukatorke, na osnovu preporuka iz Smernica za uključivanje bezbednosti u LAPZM, održava se krajem oktobra i početkom novembra 2016. godine u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda (KZM GNEZDO), gde će za sve učesnike i učesnice biti obezbeđen adekvatan prostor za rad, ishrana i potreban radni pribor za edukativne aktivnosti. Više informacija o KZM GNEZDO: http://kancelarijazamlade.rs;

 Transfer znanja - Mladi će primeniti i podeliti stečena znanja i veštine sa svojim vršnjacima, tako što će nakon uspešno završenog treninga za vršnjačke edukatore i edukatorke, samostalno realizovati vršnjačke edukacije, odnosno po 2 (dve) radionice u trajanju od 2 (dva) školska časa (90 minuta).

 Promocija kampanje „Ne govoru mržnje“ na društvenoj mreži Twitter, Youtube i Facebook, posebno na stranici kreiranoj za potrebe kampanje „Ne govoru mržnje“: https://www.facebook.com/Ne-govoru-mržnje-315048362204419/.

 Završna konferencija koja se održava krajem novembra 2016. godine u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitise okupiće ključne aktere u omladinskoj politici, zajedno sa obučenim vršnjačkim edukatorima i edukatorkama uz dodelu sertifikata i zahvalnica.

#NeGovoruMržnje #NeMržnji #NoHateSpeech #NoHate #Mladi #HIVtesting #SDGs #HealthForAll #SDG #Youth #Health #GetInvolved! #StopHIVTogether #YouthVoices #GYAN #Belgrade #Serbia #YouthVoice #KZM #GNEZDO #GlobalHealth #GlobalGoals

Prijave za učešće traju do 21. oktobra 2016. godine u ponoć i mogu se obaviti na dva načina:
1. Popunjavanjem onlajn prijave na linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF-IS7-BsVl9n_60zEo8HI0WuGLDi5mLuW04vRslYYpCDM6Q/viewform;

2. Prijavom na mejl: office@aids-support.org sa naznakom za kampanju „Ne govoru mržnje“ uz navođenje sledećih podataka: Ime i prezime, godina rođenja, Opština prebivališta, broj telefona, naziv srednje škole koju pohađate;

Vaše ime i prezime? *
Your answer
Vaša godina rođenja? *
Your answer
Vaš broj telefona? *
Your answer
Vaš E-mail? *
Your answer
Naziv Vaše škole *
Your answer
Opština prebivališta *
Your answer
Šta Vas motiviše da se prijavite? *
Your answer
Koja su Vaša očekivanja? *
Your answer
Imate li neku napomenu za nas, recimo oko alergija, hroničnih zdravstvenih stanja, kretanja, vida, sluha? Navedite molimo! *
Your answer
Ukoliko budete izabrani, realizacija projektnih aktivnosti će se odvijati krajem oktobra i tokom novembra 2016. godine.
Hvala na izdvojenom trudu! Nadamo se lepom druženju i uspešnoj saradnji.
Kontakt osoba za dodatne informacije: Đurica Stankov
Telefon: 011 - 2630055
Mobilni: 060 - 5030402
Mejl: office@aids-support.org
Sajt: http://www.aids-support.org
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms