Инициатива за подобряване на здравната информираност в България
Целта на тази инициатива е да повиши здравната информираност у хората без медицинско образование. Идеята ни е да открием и помогнем за ефективното решаване на едни от най-често срещаните здравни проблеми в обществото ни. Анкетата е предназначена за всички хора, най-вече за тези в активна работна възраст, които са здравноосигурени.

За да участвате е необходимо само да отделите няколко минути от времето си и да отговорите на въпросите, които следват по-долу.

Всеки месец двама от попълнилите анкетата ще бъдат произволно избирани и ще получат подарък от болница „Здравето".
Спечелилите ще бъдат информирани в края на всеки месец, чрез специален имейл, как и къде да получат подаръка си.

А наградите:
За нея това ще бъде безплатен профилактичен преглед на млечните жлези с ултразвук;
За него ще осигурим безплатен профилактичен преглед при специалист по вътрешни болести, включващ ехографски преглед на вътрешни органи и диагностика.

Вашето Здраве е наша грижа
Болница „Здравето“ е първата болница в страната, чийто приоритети са детското здравеопазване, хирургията и гастроентерологията. Ние предоставяме европейски и световни стандарти на медицинските услуги, лично отношение и персонално внимание за Вас и цялото Ви семейство.
Години
Вярвате ли, че ако лечението на Ваш здравословен проблем е покрито финансово от Здравната каса, то Вие се лекувате по-изгодно?
Required
Страдате ли от някакъв вид алергия?
Required
Знаете ли, че Здравната каса не покрива тестовете за реакция към алергени?
Първоначалният преглед при алерголог се покрива от Здравната каса, но тестовете за реакция към алергени обикновено надхвърлят сумата от 30 лв. Вече съществува апарат, който спестява причиняващите дискомфорт тестове чрез одрасквания по кожата (скарификационна проба). Той изследва венозна кръв и дава много по-точни и комплексни резултати.
Required
Страдате ли от дисфункция на щитовидната жлеза?
Над 1 милион българи страдат от болести на щитовидната жлеза. Здравната каса покрива изследването на само един хормон от необходимите за скрининг на секрецията на щитовидната жлеза.
Required
Знаете ли какви са нивата на калций и паратхормон (участва в контрола на обмяната на калций и фосфор) в кръвта Ви?
В световен мащаб, една от всеки три жени над 50 години е с остеопороза. В България не се води официална статистика за това заболяване. Профилактичните изследвания за остеопороза не са покрити от Здравната каса.
Required
Страдате ли от разширени вени?
60% от българите над 18 години страдат от някаква форма на разширени вени. Много често, отстраняването и лечението на това състояние, по традиционните методи покрити от НЗОК, може да бъде болезнен и продължителен процес. Вече в България се предлагат нови, микроинвазивни методи за лечение.
Required
Ако се наложи да Ви бъдат премахвани разширени вени (стандартната интервенция е покрита от Здравната каса), бихте ли искали, минути след извършването на качествена и безболезнена манипулация, да имате възможността да станете и да напуснете болницата, без да се налага дори еднодневен престой в здравното заведение?
Required
Знаете ли за какво отговаря витамин В12 в организма Ви и до какво води неговата липса?
Дефицитът на витамин В12 е изключително често състояние, чийто симптоми са общи с тези на други заболявания (учестено сърцебиене и дишане, лесно кръвонасядане или кървене, включително кървене от венците, стомашно неразположение и загуба на тегло, диария или запек). Поради тази причина, недостигът често остава неустановен. Засегнати са както хора с алтернативно хранене (вегетарианци и вегани), така и хора на общо хранене. Изследването на нивата на B12 в организма не е покрито от Здравната каса.
Required
А знаете ли каква е ролята на витамин D за организма Ви и до какво би могла да доведе неговата липса?
Над 76% от българите имат недостиг на витамин D. Особено засегнати са хората, които работят в затворени помещения. Изследването за установяване на нивата на витамин D в организма не е покрито от Здравната каса.
Required
Ако се наложи да Ви бъде отстранена проблемна бенка (туморно образувание – меланом) или друго кожно или подкожно образувание, бихте ли желали засегнатото място на тялото Ви да изглежда естетически добре след манипулацията?
40% от хората имат проблемни кожни образования (бенки), които с времето могат да рецидивират в злокачествени образования. Премахването им е покрито от Здравната каса, но често при тяхното отстраняване, лекарите не обръщат внимание на естетичния краен резултат и след манипулацията остава загрозяващ белег.
Required
Моля, въведете Вашия имейл адрес
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms