Youth World Food Day: praat mee over de toekomst van ons voedselsysteem 

Als jongeren niet aan tafel zitten bij de politieke processen die de toekomst van ons voedselsysteem bepalen, staan wij op het menu. Verandering van ons voedselsysteem is cruciaal om biodiversiteitsverlies, klimaatverandering, honger en sociale ongelijkheid tegen te gaan. Als jongeren gaan wij in gesprek over wat er op de politieke agenda moet staan om een duurzame en rechtvaardige voedsel toekomst zeker te stellen. Samen doorbreken wij gespannen tegenstellingen in het publieke debat en maken wij ruimte voor elkaar en onze visies in een open dialoog. Want voedsel gaat ons allemaal aan, of je nu wel of niet werkzaam bent in de agri-food sector, want iedereen eet en moet met de gevolgen van landgebruik leven! Doe jij mee?

De Youth World Food Day is een creatieve dialoog voor jongeren* om over landbouw en voedsel te praten. Tijdens de Youth World Food gaan we graag met jou in gesprek  over voedsel. We horen graag hoe jij de toekomst van ons voedselsysteem voor je ziet. Hoe jij in het dagelijks leven met het onderwerp te maken hebt. Wat jij nodig hebt om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke toekomst voor ons voedselsysteem. 

De Youth World Food Day is een jaarlijks terugkerend event om te oogsten wat er speelt onder jongeren als het gaat om ons voedselsysteem. Deze ''oogst'' zal worden meegenomen in een visiedocument en in gesprekken met de overheid en internationale organisaties, bijvoorbeeld op de World Food Forum van 16 - 20 oktober in het National Youth Delegation Statement. 

Daarnaast willen we met jou nadenken hoe we binnen onze eigen leefwereld en/of werkveld kleine en grote veranderingen kunnen brengen.

Wil jij meepraten over voedsel? Meld je dan nu aan! 

Datum
Zondag 8 oktober 2023

Tijd
10:30 tot 17:00 (inloop vanaf 10:00)

Locatie
Utrecht, Antropia Ionagebouw, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg

* met jongeren bedoelen we de leeftijd 16 - 32 jaar

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Wat is je volledige naam? *
Wat is je leeftijd?  *
We serveren een biologische en vegan lunch. Heb je nog een allergie waar we rekening mee moeten houden? *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy